Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga nacija

LIVE Bosna i Hercegovina – Rumunija 1:0

bih rumunija nsbih

Selektor BiH Ivaylo Petev za večerašnji susret izmješao je karte

KRAJ utakmice na Bilinom polju! BiH – Rumunija 1:0.

81.min… Muhamed Bešić je ušao u igru, dočekan je ovacijama, na klupu je sjeo Miroslav Stevanović. Kod Rumuna Hanca je ušao, a Manea izašao iz igre.

80.min… Deset minuta i sudijska nadoknada nas dijeli od prve pobjede u Ligi nacija!

74. min… Izmjena kod Rumuna. Izlaze Maxim, Rus i Puscas, a u igri su Ivan, Tanase i Alibec.

GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Smail Prevljak pogađa u 68. minutu! Konačno! Duljević je konačno uspio probiti po lijevoj strani i asistirati za pogodak! Prevljak je to rutinski zabio s nekih pet metara u mrežu Rumuna

67. min… Eldar Čivić izlazi, u igru će Sead Kolašinac.

65. min… Ahmedhodžić je glavom uspio ubaciti loptu u mrežu Rumuna, ali Nijemac kaže da je pr tome napravio prekrašaj nad golmanom. Neće ni VAR gledati! Šteta!

62. min… Ako ima nešto dobro to je da smo u zadnjih desetak minuta sigurni pozadi, naprijed se i dalje mučimo!

53.min… I dalje je bez golova na Bilinom polju.

46. min… Počelo je drugo poluvrijeme na Bilinom polju. Miralem Pjanić, Amir Hadžiahmetović i Smajil Prevljak su ušli u igru. Edin Džeko, Sanjin Prcić i Gojko Cimirot su ostali u svlačionici.

KRAJ PRVOG POOLUVREMENA! Prilično blijeda predstava naše reprezentacije, Rumuni su bili mnogo opasniji, no imali smo i malo sreće.

Petev bi u drugom dijelu morao naći rješenje, prije svega za sredinu terena. Prcić i Gojak večeras definitivno nisu u elementu. Duljević još manje.

Džeko je skoro po svaku loptu morao doći bliže centru igrališta nego golu protivnika.

Igrat će se jedan minut nadoknade.

43. min… Konačno smo opasnije zaprijetili rumunskom golmanu, no Džekin udarac iskosa s lijeve strane uspio je zaustaviti…

41. min… Osmi korner za našu selekciju nije nam donio ništa konkretno, Rumuni su izveli tek dva. No, u opasnicim prilika za sada je 3:0 za goste…

37. min… Oko 400 rumunskih navijača gromoglasno bodri svoju reprezentaciju sa sjeverne tribine…

31.min… BH Fanaticosi su se uglavnom fokusirali na prozivke selektora Peteva, navijanje za reprezentaciju je večeras izgleda u drugom planu… Šteta, reprezentaciji je potrebnija podrška u ovim trenucima!

28.min… Period utakkmice bez većih uzbuđenja, uglavnom se igra na sredini terena, sa puno grešaka u predaji lopte na obje strane…

19. min… Imali smo i sreće, ali i Ahmedhodžića koji je spasio čist gol. Puscas je nakon greške Stevanovića zaobišao Šehića, ali Ahmedhodžić to uspjeva izbiti skoro sa gol linije…

16. min… Prva opasnija situacija pred našim golom, nakon brze kontre Burca je šutirao sa oko 25 metara, ali je lopta otišla pred stative…

13. min… Rumuni još nisu ozbiljnije prešli na našu polovinu terena. Četvrti korner za BiH…

6. min… Rumuni djeluju prilično smušeno u prvim minutama… Prcić je ponovo, nakon duge akcije po desnoj strani, šutirao sa nekin 17 metara, ali su to Rumuni nekako izblokirali u dva navrata…

4. min… Prva ozbiljnija situacija pred golom Rumuna. Gojak je iznudio prekršaj na ivici kaznenog prostora s desne strane, Prcić je pokušao ubaciti, ali su to Rumuni izblokirali.

21:05 Utakmica na Bilinom polju počela je s 20 minuta zakašnjenja! Nadamo se da će nam to kašnjenje donijeti sreću!

21:00 Derbi večeri na Allianz Areni u Minhenu igraju Njemačka i Engleska. Osim tog susreta u toku su još utakmice Italija – Mađarska, Farski Otoci – Luksemburg i Litva – Turska.

20:50 Početak utakmice kasni već pet minuta, igrači obje reprezentacije još uvijek nisu izašli na teren. Oficijelni spiker je saopštio da delegat zbog straha od nevremena nije dozvolio igračima da izađu na teren kada je planirano.

Na tribinama je i nekoliko stotina rumunskih navijača / FOTO: nsbih

20:36 Finska i Crna Gora veća su završile svoju utakmicu drugog kola. Finci su slavili s 2:0 golovima Pohjanpala u 31. i 38. minutu.

20:30 Oko 4.000 navijača već je na tribinama Bilinog polja…

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na Bilinom polju (od 20,45 sati) igra drugu utakmicu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija. Protivnik Zmajevima, nakon 1:1 u Helsinkiju protiv Finske, biće reprezentacija Rumunije. Podsjećamo, Rumuni su u prvom kolu poraženi od Crnogoraca 0:2.

Selektor BiH Ivaylo Petev za večerašnji susret izmješao je karte. Od prve minute na teren će Šehić, Čivić, Sušić, Saničanin, Džeko, Cimirot, Gojak, Ahmedhodžić, Stevanović, Prcić i Duljević.

U odnosu na utakmicu s Finskom Petev će večeras probati sa šest novih imena u startnoj postavi. Krunić i Demirović, koji su počeli susret protiv Finske večeras će utakmicu gledati s tribina.

S druge strane, Edward Iordanescu odabrao je sljedećih 11 koji će početi meč na Bilinom polju: Nita, Camora, Manea, Chiriches, Cicaldau, Puscas, Maxim, Marius Marin, Burca, Rus, Razvan Marin.

Utakmicu sudi Sascha Stegeman iz Njemačke, a mahat će njegovi zemljaci Mark Borsch i Christian Gittelmann.