Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Lukaku skinuo Grcima dva boda, moramo ih dobiti na Bilinom polju

Belgium v Greece – FIFA 2018 World Cup Qualifier

Posljednja utakmica 5. kola u grupi H Kvalifikacija za SP 2018. igrana je večeras od 20.45 sati u Briselu, između Belgije i Grčke.

Romelu Lukaku pogodio je u 90. minutu mrežu gola Grčke i Belgiji donio bod. Remi u Briselu potpuno je zakomplicirao situaciju u našoj Grupi H. Mnogi su očekivali sigurno pobjedu Belgijanaca, no Grci su do samog finiša utakmice imali tri boda u džepu.

S obzirom na raspored utakmica do kraja kvalifikacija, Bosna i Hercegovina ima priliku doći i do prve pozicije, ali vrlo lako, u slučaju da ne pobijedimo Grke na Bilinom polju 9. juna, ostati i bez druge pozicije koja vodi u baraž.

Nakon prvog dijela bez golova, već u prvom minutu drugog dijela, Grčka je povela. Strijelac je bio Kostas Mitroglou.

Asistirao mu je Tachtsidis, koji je u 67. minutu zaradio drugi žuti karton, tako da su Grci ostali s igračem manje na travnjaku. U sudačkoj nadoknadi isključen je i Tzavellas, te su tako Grci meč završili s devetoricom u polju. Pomenuta dvojica igrača, kao i Samaris koji je dobio samo žuti karton, neće imati pravo nastupa protiv BiH u narednom kolu.

Udarac Mitrogloua bio je jedini udarac Grka u okvir gola na utakmici. Grci su vodili sve do 90. minuta utakmice, i maestralno se branili, no napadač Evertona Lukaku probio je njihov bunker za konačnih 1:1.

Nakon remija u Briselu ne smijemo ni pomišljati na poraz u narednom kolu (9. juna) protiv Grčke na Bilinom polju, pa čak bi nas i remi u tom meču gurnuo u velike probleme.

Jer, treba imati na umu da je Kipar skoro pa otpao večerašnjim remijem, a to znači i tri sigurna boda Grcima u nastavku kvalifikacija kada budu gostovali na “svom” dijelu Kipra.

Vratio se Avdija, šteta zbog Kolašinca