Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stadion Spyros Louis

Malo interesovanje za meč Grčka-BiH: Očekuju 5.000, najviše 10.000 navijača

reprezentacija – trening – prosinecki

Na najvećem stadionu u Grčkoj, olimpijskom “Spyros Louisu”, kapaciteta 69.618 sjedećih mjesta, fudbalska reprezentacija Grčke sutra će ugostiti “ljutog rivala” Bosnu i Hercegovinu

Na najvećem stadionu u Grčkoj, olimpijskom “Spyros Louisu”, kapaciteta 69.618 sjedećih mjesta, fudbalska reprezentacija Grčke sutra će ugostiti “ljutog rivala” Bosnu i Hercegovinu.

Iako su utakmice spomenutih nacionalnih timova gotovo po pravilu obilježavale pune tribine, te mnogo incidenata među navijačima, nerijetko i igračima na terenu, čini se da ovaj put na temperamentnom jugu Evrope neće biti “vatreno”.

U Atini nema uobičajenog naboja uoči duela s BiH, prvenstveno što “heleni” igraju očajno u kvalifikacijama pa im je ovdašnja javnost okrenula leđa.

Shodno tome, i prodaja ulaznica za sutrašnji susret je veoma loša. Kako su iz Fudbalskog saveza Grčke rekli reporteru Anadolu Agency (AA) u Atini “sutra očekuju 5.000 do 8.000, najviše 10.000 gledalaca”.

Isto tako, neće biti ni većeg broja navijača BiH. Prilikom gostovanja prije tri godine popularne “zmajeve” u grčkoj prijestolnici bodrilo je skoro 2.000 fanova, no sutra bit će ih daleko manje. Kako kažu u FS Grčke, izabranici selektora Roberta Prosinečkog imat će podršku oko 250 Bosanaca i Hercegovaca na tribinama “Spyros Louisa”.

Utakmica osmog kola grupe “J” kvalifikacija za EURO 2020 Grčka-BiH igra se sutra, 15. oktobra, na Olimpijskom stadionu “Sryros Louis” u Atini s početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po srednjeevropskom vremenu.

Osim susreta u Atini, u grupi “J” sutra se sastaju Helsinkiju od 18 sati Finska-Armenija, te od 20.45 u Vaduzu Lihtenštajn-Italija.

Poslije sedam odigranih kola Italija, koja je već osigurala plasmana na narednom Evropskom prvenstvu, prva je u grupi “J” s maksimalnim 21 bodom. Slijede Finska 12, Armenija i BiH po 10, Grčka pet, te Lihtenštajn s dva osvojena boda.