zloupotrebe pri zapošljavanju

Na suđenju Zukiću i ostalima prolongirana analiza Granične policije

amir-zukić-hapšenje

Nastavak suđenja je 4. novembra

Na suđenju za zloupotrebe pri zapošljavanju u javnim preduzećima, planirano saslušanje stručne osobe iz Granične policije prolongirano je nakon prigovora odbrane o autentičnosti dokaza na čijoj je izradi svjedok radio.

Vahid Selimbegović je rekao da radi u Graničnoj policiji na analizi pribavljenih dokaza i materijala koji se prikupljaju i obrađuju po naredbama tužilaštava.

Naveo je i da je dobio zahtjev sarajevskog Kantonalnog tužilaštva da izvrši pregled prikupljenih dokaza u ovom predmetu i da je na dokumentu radio od početka novembra 2016. do početka marta 2017. godine.

Prije nego je Selimbegović u sudnici krenuo s vizuelnim prezentiranjem analize događaja iz operativne akcije “Bosna”, Nermin Mulalić, branilac Asima Sarajlića, istakao je prigovor uz obrazloženje da ne zna da li je dokument identičan onom koji je dostavljen odbranama.

“Nema broja u dokumentu koji se referira, a naveden je u optužnici. Radi se o obimnom dokumentu za koji ne znamo da li je identičan onome koji je u optužnici naveden”, pojasnio je branilac.

Tužiteljica Nermina Kulenović je rekla da je broj dokumenta unijela Granična policija iz svog protokola.

Sutkinja Tanja Curović je Tužilaštvu naložila da do narednog glavnog pretresa odbranama dostavi dokument na kojem je svjedok radio.

Optužnica za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima, osim Sarajlića, tereti Amira Zukića, Safeta Bibića, Nedžada i Senada Traku, Ramiza Karavdića i Eseda Džananovića.

Nastavak suđenja je 4. novembra, prenosi Birn.