Selektor Italije

Mancini nakon utakmice: Kako smo ih teško nadtrčali

mancini

La Gazzetta dello Sport donosi izjavu selektora Italijana Roberta Mancinija koji tvrdi da je reprezentacija BiH puna sjajnih igrača

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine na ”Allianz” stadionu u Torinu, u meču četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020, poražena je od domaćina Italije rezultatom 2:1.

BiH je dobro ušla u utakmicu te je nakon nekoliko dobrih napada povela golom Edina Džeke u 32. minuti na odličnu asistenciju Edina Višće, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Domaća selekcija je ipak, prvo uspjela izjednačiti golom Lorenza Insignea u 49. minuti igre, a do pobjede su došli golom Marca Verrattija u 86. minuti.

La Gazzetta dello Sport donosi izjavu selektora Italijana Roberta Mancinija koji tvrdi da je reprezentacija BiH puna sjajnih igrača.

O četvrtoj uzastopnoj pobjedi Italije u grupi “J” Mancini kaže:

“Ovo su veoma teške utakmice jer dolaze na kraju sezone. Bosna je puna sjajnih i kvalitetnih igrača, što su posebno pokazali u prvom poluvremenu. Srećom, vratili smo se u nastavku”, rekao je Mancini.

La Gazzetta piše da je na djelu bila “totalna Italija, srčana i sa karakterom.”

“Momci su dali sve od sebe, nije bilo lako nadrčati igrače BiH. Morali smo rizikovati, napasti i ostaviti im prostora za kontre. Koliko su opasni pokazali su u prvom poluvremenu”, rekao je Mancini nakon utakmice.

Fudbalsku reprezentaciju BiH na ”Allianz” stadionu je bodrilo oko 7.000 bh. navijača.