Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Italije

Mancini: Razočarani smo što nismo pobijedili

mancini

Pobjednički niz morao se završiti prije ili kasnije, drago nam je opet što je remi u pitanju, a ne poraz, rekao je Mancini

Selektor Italije Roberto Mancini, nakon remija s reprezentacijom BiH u 1. kolu UEFA lige nacija, kazao je da bi pobijedili da su imali malo više oštrine, piše Football Italia.

“Pokušavali smo do kraja utakmice da postignemo gol i imali nekoliko šansi, ali smo već bili umorni. Razočarani smo što nismo pobijedili, nedostajala nam je oštrina”, rekao je nakon meča Mancini.

Dodao je da je utakmica bila slična onoj u Torinu u kvalifikacijama za EURO 2020, gdje su bh. igrači čekali nazad i išli u kontranapade, tako je “nedostajalo oštrine koja bi napravila razilku”.

Ovaj remi Italijanima je pokvario niz od 11 uzastopih pobjeda.

“Pobjednički niz morao se završiti prije ili kasnije, drago nam je opet što je remi u pitanju, a ne poraz. Zadržat ćemo strukturu ekipe, ali ćemo promijeniti nekoliko igrača jer očito ne mogu igrati svako tri dana”, kaže Mancini.

On je prokomentarisao i konfuziju koja je nastala prije utakmice, jer je Giorgio Chiellini najavljen u prvoj postavi, a priliku je dobio Francesco Acerbi.

“Pojavio se problem, bojali smo se da će se ozlijediti, te smo čekali. To je sve.