Reprezentacija

reprezentativac BiH

Memišević: Osvojiti maksimalan broj bodova protiv Armenije i Grčke

20/03/2019

Samir Memišević, fudbaler holandskog Groningena, sa saigračima iz bh. nacionalnog tima priprema se za predstojeće utakmice prva dva kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 protiv Armenije i Grčke, te je sretan i zadovoljan što je ponovo među reprezentativcima

Samir Memišević, fudbaler holandskog Groningena, nakon prijateljske utakmice sa Bugarskom u Razgradu (1:0), poslije godinu dana našao se na spisku fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Sa saigračima iz bh. nacionalnog tima priprema se za predstojeće utakmice prva dva kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 protiv Armenije i Grčke, te je sretan i zadovoljan što je ponovo među reprezentativcima.

„Veoma sam sretan i zahvalan selektoru što mi je pružio priliku. Izuzetno mi je drago što sam dio ovog tima i ponosan sam što ću ponovo obući najdraži dres. Naravno, svjestan sam da se svakog dana moramo dokazivati kako na terenu, tako i van njega. Mislim da sam svojim radom i igrama u klubu pokazao da se na mene može računati. Moja ekipa igra sve bolje, a zajedno s njom i ja. Trudit ću se da ostanem na ovom nivou i ustalim se u nacionalnom timu”, izjavio je Memišević, prenosi Anadolu Agency (AA).

Smatra da na otvaranju kvalifikacionog ciklusa BiH ne bi trebala imati problema:

„Protiv Armenije smo favoriti, bez obzira na to što i oni imaju svoje kvalitete i što se svaki protivnik mora maksimalno ozbiljno shvatiti. Ipak, naš tim je kvalitetniji, imamo bolje pojedince i ne bi trebalo da imamo problema. Sa Grčkom, već će biti teže, predstoji nam borba na terenu. Međutim, optimista sam i smatram da ćemo osvojiti maksimalan broj bodova iz oba susreta.“

Memišević naglašava da su atmosfera i pozitivna energija koja vlada među igračima ono što ga posebno motiviše.

„Atmosfera je veoma dobra, družimo se i svi smo tu zajedno. Kako smo Koljić i ja cimeri, najviše vremena provodim s njim i sa ovim mojima iz Tuzlanskog kantona, Ćivićem i Todorovićem. Ali, ima tu igrača sa kojima sam se susretao kroz Premijer ligu, tako da sve to skupa pruža mi veliko zadovoljstvo i ujedno dodatni motiv za rad i nadmetanje“, rekao je Memišević.

Zadovoljan je u klubu, ali priželjkuje i određene promjene.

„Veoma sam sretan u klubu, ali želim da napravim neki veći iskorak u karijeri. Moguće je i da ostanem, ali i da promijenim sredinu. O tome trenutno ne razmišljam, važno mi je da sam ovdje, spreman da odgovorim na sve zadatke ukoliko dobijem priliku da igram“, kazao je Memišević.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.