Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milan Đurić: Ovu godinu ću pamtiti zbog vjenčanja i reprezentacije

milan

U večeras emitovanoj emisiji iz Italije INTERVIEW20 na BHT1 Milan Đurić, bh reprezentativac prvi put je ekskluzivno govorio o detaljima iz svog života i sportske karijere.

Komentarišući da li Bosna i Hercegovina može pobijediti Irsku u utakmicama baraža i izboriti plasman na Euro, Milan Đurić je rekao:

– Mislim da možemo ići na Euro. Zadnjih 8,9 mjeseci pokazali smo kada je došao novi selektor da možemo imati dobru ekipu, da smo pokazali da možemo pobijediti u utakmicama, da možemo dati golove i da se borimo. Mislim da smo dobro igrali u ovim zadnjim utakmicama i da možemo ići na Euro. Biće sigurno teška utakmica. Irska je dobra ekipa, imaju kvalitetne igrače, skoro svi igraju u premier ligi u Engleskoj, neće biti lahko. Nije bilo lahko ni protiv Welsa, ni protiv Belgije, ali mislim da smo pokazali kakva smo ekipa i možemo to uraditi.

Edin Džeko je sada najbolji fudbaler u Bosni i u najboljih pet napadača u Evropi i on je pokazao svoju vrijednost kad je bio u Wolfsburgu, u Manchester Cityu i sada u Romi. Ja mogu da gledam njegove treninge u reprezentaciji i samo mogu da naučim od njega

Na pitanje šta mu je zapravo značila igra za reprezentaciju i šta mu danas znači, Milan je odgovorio:

– Onaj trenutak kad mi je došao poziv za mladu reprezentaciju od bivšeg selektora Vlade Jagodića uopšte nije bilo dileme, nisam razmišljao, Srbija – Bosna, to uopšte nije bio nikakav problem. Ja sam rođen u Tuzli, živim u Vlasenici. Nisam razmišljao nego sam odmah odgovorio i stigao sam u reprezentaciju i tu se za mene završilo. Nastavio sam da igram, bio sam sretan i još uvijek sam sretan da sam dio reprezentacije. Bosna i Hercegovina i tu je završena priča!

Milan Đurić je rekao i zašto će 2015. godina ostati posebna u njegovom životu.

– Mislim da će 2015. godina ostati posebna u mom životu, zbog Evropskog prvenstva, ako odemo, a mislim da imamo dobre šane. Za mene lično zbog vjenčanja koje planiram sa svojom djevojkom koje će se obaviti 3. jula, zajedno smo devet godina i imamo dvogodišnju kćerku. Bjanka i ja živimo posljednje tri godine skupa i prati me gdje god igram. Za mene je porodica najvažnija stvar za jednu osobu, važnije i od posla. Ako se osjećaš dobro kod kuće, ako je porodica uredu onda na poslu možeš da pokažeš najbolje, da igraš dobro i da sve bude kako treba.

Na upit urednice Sanela Prašović Gadžo koja je na tribinama razgovarala sa italijanskim kolegama novinarima, a koji kažu da ga već posmatraju skauti iz engleske lige, Milan je rekao:

– Ne znam, mislim samo da igram za Cezenu, imam ugovor na 3 godine, ovdje se osjećam dobro, zadovoljan sam sa ekipom, dobro živim u ovom gradu, ali iskreno kažem da je engleska liga uvijek bio moj san, za moju karijeru kao igraču mislim da bi dobro došlo, vidjet ćemo šta će biti u januaru ili u julu kad se završi ova sezona. Za mene je to najjača liga u Europi i odgovaralo bi mojim kvalitetima, onako kako ja igram i kad bi bila šansa volio bih otići.

U emisiji INTERVIEW20 Urednica Sanela Prašović Gadžo pitala je i Milanovog trenera Massima Dragu da li zna da se skauti iz Velike Britanije interesuju za Milana, te da li želi da on ostane u Ceseni s obzirom da ima ugovor na trigodine i da sad igra kao nikad u životu:

[yuzo_related]

“Da. Logično je da ga posmatraju skauti drugih timova nakon dobrih igara, iz poznatih klubova. Nakon dva gola u reprezentaciji privukao je dosta pažnje. Izvrsno se ponaša i u klubu, a sigurno će biti u centru pažnje velikih timova. Od kada je počeo da igra za reprezentaciju daje još više od sebe u odnosu na nedavnu prošlost. Klub je želio da ga proda, ali odlučili smo da ga zadržimo jer znamo šta može ponuditi, kakav ima kvalitet. Moramo iskoritstiti njegov kvalitet, radimo to što bolje možemo, a on je potpuno na raspolaganju meni i mojim pomoćnicima.”

Na pitanje ko je najbolji bosanskohercegovački fudbaler, Milan Đurić je odgovorio:

“Edin Džeko je sada najbolji fudbaler u Bosni i u najboljih pet napadača u Evropi i on je pokazao svoju vrijednost kad je bio u Wolfsburgu, u Manchester Cityu i sada u Romi. Ja mogu da gledam njegove treninge u reprezentaciji i samo mogu da naučim od njega.”