Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miličević za Fokus.ba: U Belgiji meč protiv nas još nije tema

milicevic

Danijel Miličević s nestrpljenjem isčekuje meč protiv Belgije na Grbavici. Jedan od dvijice Zmajeva koji igraju upravo u Belgiji u kratkom razgovoru za Fokus.ba, prenio je mali djelić atmosfere iz Belgije koja je već vizirala kartu za Rusiju.

– Ovdje se još ne priča o utakmici protiv nas. Pitaju me kako Belgijanci doživljavaju naš tim i šta očekuju, a ja ne znam šta da ljudima odgovorim, rekao je Miličević, koji je optimista bez obzira na probleme s kojima se suočava naš stručni štab.

– Slijede dvije ključne utakmice u kojima jednostavno moramo pobijediti kako bismo dobacili do ciljanog doigravanja. Siguran sam da će atmosfera na stadionu biti sjajna, kao i da nas puna Grbavica može pogurati do pobjede, dodao je bh. fudbaler.

Njegov Gent ne gura baš najbolje u belgijskom šampionatu ove sezone.

– Počeli smo loše novu sezonu, onda smo ostali bez trenera i sad smo u pomalo delikatnoj situaciji. Moramo da reagujemo kao ekipa, u protivnom će biti teško da se izvučemo iz ove krize. Nismo na nekim mečevima imali sreće, ali je na rezultate dosta utjecalo i to što smo dosta mijenjali tim tokom ljeta, kao i sve veći broj igrača koji odsustvuju zbog povreda. Pred nama je derbi protiv Bruggea u kojem želimo pobijediti, najavio je Miličević.