Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"nije navijač, ali..."

Milorad Dodik govorio o reprezentaciji BiH: “Neka pobjeđuju”

dodik zmajevi

Na novinarsko pitanje da li bi dolaskom Vice Zeljkovića na čelo Fudbalskog saveza BiH državna reprezentacija mogla da zaigra u Banjoj Luci ili Mostaru, Dodik je kategorički odbacio tu mogućnost

Ja nisam navijač reprezentacije Bosne i Hercegovine nijednog reprezentativnog nivoa i neću podržati inicijativu da fudbalska reprezentacija BiH igra u Banjoj Luci, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik na pres konferenciji u Istočnom Sarajevu.

Na novinarsko pitanje da li bi dolaskom Vice Zeljkovića na čelo Fudbalskog saveza BiH državna reprezentacija mogla da zaigra u Banjoj Luci ili Mostaru, Dodik je kategorički odbacio tu mogućnost.

“Neka fudbalska reprezentacija igra gdje igra, nema potrebe da igra u Banjoj Luci jer mislim da bi to bio događaj visokog rizika i nama to naravno ne treba”, poručio je Dodik.

Iako ne navija za državnu selekciju, Dodik ističe kao “čovjek u sportu nije imun na sportske uspjehe i dobre poteze”.

“Neka igraju fudbal, nek uživaju u tome, neka pobjeđuju. Ja navijam za neku drugu reprezentaciju. Volim kad Srbija pobijedi u bilo kojem sportu ili kad se Igokea uključi u 16 ekipa Lige šampiona FIBA-e”, naglasio je Dodik.

Također, istakao je da je spreman da pomogne košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

“Spreman sam podržati Košarkaški savez BiH. Oni imaju velike probleme i dugove od nekoliko miliona maraka. Predložit ću i drugim članovima Predsjedništva da pomognemo košarkašima. Košarka treba da se igra”, rekao je Dodik.