Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Milošević odradio prvi trening sa Zmajevima, još dva igrača se žalila na povrede

savo milosevic
Foto: NFSBiH

Zmajevi će sutra odraditi još jedan trening u 17:00 sati, a ne u 11:00 kako je prvobitno bilo planirano

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine okupili su se danas na Ilidži, a u TK FK Sarajevo u Butmiru odradili su prvi trening na ovoj reprezentativnoj akciji.

Zbog problema sa povredama nisu trenirali Benjamin Tahirović i Adnan Kovačević.

Sutra će se ekipi priključiti Miralem Pjanić, Sead Kolašinac, Nemanja Bilbija i Renato Gojković, dok su ostali reprezentativci koji su doputovali u Sarajevo bili na raspolaganju selektoru Savi Miloševiću.

Zmajevi će sutra odraditi još jedan trening u 17:00 sati, a ne u 11:00 kako je prvobitno bilo planirano.

Podsjetimo, reprezentacija BiH je izgubila šanse da se kroz kvalifikacije direktno plasira na smotrnu najboljih ekipa Evrope i naredna četiri meča iskoristit će da se ekipa uigra i pripremi za mečeve baraža u Ligi nacija.

Selektor BiH Savo Milošević za susrete protiv Lihtenštajna i Portugala neće moći računati na defanzivca Sheffield Uniteda Anela Ahmedhodžića koji se ni ovoga puta neće pojaviti na okupljanju reprezentacije BiH, kao ni Rade Krunić koji se oporavlja od povrede. Upitan je i nastup Adnana Kovačevića koji je najvjerovatnije također povrijeđen.

Istaknuo je da su naredne utakmice veoma bitne za bh. reprezentaciju koje će svoju šansu da se plasira na Euro tražiti kroz baraž Lige nacija. Podvukao je da niti jednu utakmicu ne glada kao prijateljsku.

-Rekao sam da ne priznajem prijateljske utakmice kada je u pitanju nacionalni tim. Naredni mečevi su nam bitni zbog dizanja samopouzdanja i koeficijenta selekcije BiH, ali ne bježimo od pritiska koji uvijek mora biti prisutan kada igra reprezentacija. Prijeteljske utakmice ne smiju biti opravdanje jer to su mečevi u kojima trebaju igrati najbolji u datom trenutku – naveo je selektor BiH.