Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacija za ep

Milošević uoči Luksemburga: Biće debitanata u prvoj postavi

savo milosevic portugal
FOTO: nfsbih.ba
Savo Milošević

Uoči utakmice kvalifikacija održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili selektor Savo Milošević i vezni igrač Milana Rade Krunić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će od 20:45 igrati utakmicu 9. kola Kvalifikacija za EP u Njemačkoj. Zmajevi gostuju u Luksemburgu.

Uoči utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili selektor Savo Milošević i vezni igrač Milana Rade Krunić.

“Sigurno je da će neki debitanti biti u startnoj postavi, ali naravno, ne možemo zamijeniti sve igrače, to bi bila prevelika promjena. Međutim, imamo dvije utakmice i sigurno će to biti šansa da svaki od njih dobije neku minutažu. To je i dobra prilika za one koji su do sad manje igrali, da pokažu koliko znaju i u kojoj mjeri mogu zamijeniti ove koji fale”, rekao je Milošević pa dodao:

“Sutra će nam biti bitno da se pripremimo za igru na rezultat jer to će biti najvažnije u baražu. To je također nešto što mora da se utrenira. Sigurno da nam je sutra bitna utakmica jer moramo da imamo jasnu sliku šta je to što treba da radimo u martu. Siguran sam da će momci shvatiti ove utakmice ozbiljno i da ćemo ostvariti naše ciljeve”, rekao je selektor Savo Milošević.

Krunić je izjavio da će reprezentaciji nedostajati dosta iskusnih igrača.

“Ipak vjerujem da imamo kvalitetnu reprezentaciju i na nama je da pokažemo koliko možemo. Ovo će biti odlični testovi za nas za buduće utakmice koje će nam biti veoma važne. Pristupamo predstojećim susretima sa velikom ozbiljnošću i sigurno je da ćemo sutra pružiti maksimum”, rekao je Krunić.

Posljednji trening

Svi prisutni fudbaleri naše zemlje večeras su odradili posljednji trening uoči utakmice devetog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Oni su trenirali na terenu Stade de Luxembourga, na kojem će se sutra i odigrati utakmica.

Zmajevi trening luksemburg
FOTO: nfsbih.ba
Zmajevi odradili posljednji trening

Edin Džeko, Miralem Pjanić, Anel Ahmedhodžić, Sead Kolašinac, Ibrahim Šehić i Adrian Leon Barišić nisu na raspolaganju selektoru Savi Miloševiću, pa će biti zanimljivo vidjeti za koji će se sastav opredijeliti, te kome će pripasti kapitenska traka. On je i na konferenciji za medije prije treninga najavio da će biti debitanata u početnoj postavi, ali da ne može otkrivati više detalja.

Treningu je prisustvovao i predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

Podsjetimo, utakmica između Luksemburga i Bosne i Hercegovine igra se sutra s početkom u 20:45 uz direktan prijenos na BHT1.