Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Miralem Pjanić će biti spreman za utakmicu s Velsom?

pjanic
Foto: EPA/LAURENT DUBRULE

Miralemu Pjaniću, fudbalskom reprezentativcu Bosne i Hercegovine koji je zbog povrede ranije napustio teren 6. septembra u susretu kvalifikacija za EURO 2016 sa Andorom (3:0), zbog bolova u potkoljenici, za oporavak će trebati oko dvije sedmice, potvrdio je profesor doktor Reuf Karabeg, ljekar bh. nacionalnog tima.

Karabeg je razgovarao sa Pjanićem nakon jučerašnjeg pregleda u Rimu, te je istakao da će prvotimac Rome pauzirati dvije, a ne kako je prvobitno predviđeno tri sedmice, prenosi Anadolu Agency (AA).

„Pjanić je bio na ultrazvučnom pregledu, ali mu je obavljena i magnetna rezonanca kojom je utvrđeno da se radi o lakšoj povredi mišića tako da će našem reprezentativcu oporavak trajati kraće nego što se najavljivalo. Pjanić bi trebao biti spreman za kvalifikacione utakmice koje naš tim igra narednog mjeseca“, saopšteno je iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

Fudbalska reprezentacija BiH u preostala dva kola kvalifikacija za EURO 2016 borit će se za plasman u baraž. Za ispunjenje cilja izabranicima selektora Mehmeda Baždarevića potrebne su pobjede nad Velsom u Zenici 10. oktobra i tri dana kasnije na Kipru, uz to da Izrael ne osvoji više od tri boda u mečevima sa Kiprom kući, te u zadnjem kolu na gostovanju u Belgiji.