Misimović večerao s Džekom, Savez odgodio izbor selektora

dzek _Miske

Neće biti sjednice Izvršnog odbora NSBiH, koja je zakazana za 10. novembar, a na kojoj je glavna tačka trebala biti izbor nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi seniorske reprezentacije BiH, pišu Sportske.ba.

Sjednica je prolongirana za 16.11.2017. godine. Odgoda sjednice nogometne vlade najviše ide na ruku Radnoj grupi, koja obavlja “intervjue” s potencijalnim kandidatima selektora “Zmajeva”.

Komisija u sastavu Ivica Osim, Duško Bajević, Zvjezdan Misimović i Sejad Kajtaz već je razgovarala s Amarom Osimom i Mehom Kodrom. Najavljeni su “pregovori” i s Robertom Prosinečkim, koji je na listi želja još nekih reprezentacija.

U NSBiH nisu odbacili ni kandidaturu Vladimira Vermezovića, bivšeg igrača i trenera Partizana koji je poslao svoj sportski “životopis” u kancelariju NSBiH.

Zanimljivo, u “jeku” pregovora Misimović, zvanično savjetnik Izvršnog odbora za fudbalska pitanja, bio je na večeri s Edinom Džekom, kapitenom “Zmajeva” i golgeterom Rome.

❤️

Objavu dijeli Edin Dzeko (@ed_dzeko)

Kako piše isti izvor, “za budućnost bh. reprezentacije važnije je mišljenje najboljeg igrača svih vremena, nego jednog člana Radne grupe koji već šest godina, uglavnom putuje na sve utakmice reprezentacije i poput kupljenog pomoćnog sudije na sjednicama nogometne vlade diže ruku. Za svoj lični, ali i za interese većih ‘igrača’ u NSBiH”.

Džeko će igrati još najmanje dva ciklusa, kapiten je, najpopularniji Bosanac i Hercegovac, svjetski brend i njega se nikako ne bi smjelo zaobići kod izbora novog selektora.

Inače bh. javnost je podijeljena kada su u pitanju simpatije prema Amaru Osimu, odnosno Mehi Kodri, dok Sergej Barbarez uživa veliku podršku bh. navijača širom svijeta.

Premda se činilo da je Baždarević još u igri, saznajemo kako će mu NSBiH uskoro i zvanično zahvaliti za dva protekla ciklusa u kojima bh. reprezentacija nije izborila plasman na Evropsko i Svjetsko prvenstvo.

Hoće li se ići na “savršen tajming”?

Ono što svakako treba uzeti u obzir kada je datum odabira novog selektora Zmajeva u pitanju, jeste i “tajming” koji najviše odgovara prvom čovjeku NSBiH, Elvedinu Begiću. Neće biti iznenađenje ako Savez ni na sjednici pomjerenoj za 16. novembar opet ne izabere selektora. Jer, Begiću najviše odgovara da se to desi što bliže Novoj godini, kada se nacija baci u razmišljanje o “iću i piću i gdje dočekati najluđu noć”, i kada malo ko ima vremena baviti se time ko je, kako i kakvog selektor izabrao.