Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mješoviti timovi policije spremni za osiguranje utakmice BiH-Grčka

bih-irska-bilino polje 8

Po svemu sudeći organizacija utakmice BiH – Grčka bit će vrhunska, ukoliko i navijači dodaju svoj obol uz ogroman napor svih činilaca u organizacijskom timu. Nogometni savez je u toku ove sedmice napravio nekoliko značajnih pomaka u organizaciji i ujedno najavio da će se i ubuduće puno toga primijeniti tokom priprema i održavanja utakmica svih kategorija.

S obzirom na to da se radi o veoma značajnoj međunarodnoj utakmici ocijenjenoj kao skup visokog rizika Štab za koordiniranje i usmjeravanje policijskih aktivnosti na osiguranju ove utakmice već primjenjuje niz mjera i radnji. Službenici Uprave policije već nekoliko dana preduzimaju sve potrebne mjere da bi se navedena utakmica održala u sigurnim uvjetima i spriječilo bilo kakvo ugrožavanje lične i imovinske sigurnosti građana i gostiju.

– Svi policijski službenici i mješoviti timovi pravovremeno će i efikasno reagovati u slučajevima narušavanja javnog reda i mira, kao i u incidentnim situacijama, te takve situacije staviti pod kontrolu, a izgrednike lišiti slobode i udaljiti sa stadiona – ističe portparolka policije MUPZDK-a Aldina Ahmić.