Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čović: Parlamentarna većina ne postoji, koncert je samo muzički događaj

IMG_1969

Danas je u Mostaru zasjedalo Predsjedništvo HNS-a BiH, a tema razgovora osim aktualne političke situaciji u BiH bio je i Nacrt Zakona o javnom RTV servisu na hrvatskom jeziku. Predsjednik Dragan Čović u izjavi za medije po okončanju sjednice kazao je da je evidentno da danas ne postoji parlamentarna većina, dodajući i da je krajnje vrijeme da se konačno počne raditi, odnosno da se opći izbori koji su još uvijek daleko, ostave po strani.

– Jučer smo kolega Izetbegović, predstavnici ureda kolege Ivanića i ja imali zanimljive razgovore s predstavnicima europskog parlamenta. Uskoro ćemo dobiti kandidatski status, a pod tim plaštom nadam se i konačno početi raditi na životnim pitanjima, izjavio je Čović.

Najavio je i skoro slanje u parlamentarnu proceduru Nacrta zakona o RTV sistemu BiH, a dotakao se i večerašnjeg koncerta podrške haškoj šestorci koji je zakazan za večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom.

– Što se tiče sigurnosnog aspekta budite bez brige, jer je Mostar danas sigurniji nego ostali dijelovi zemlje. Koncertu se od strane određenih grupacija daju različiti prefiksi i za njega se vežu neke konotacije, a ja to sve vidim kao glazbeni događaj i ništa više. Suzdržat ću se od svih daljih komentara, dodao je lider HDZ-a i HNS-a BiH.