Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mlada reprezentacija BiH zabilježila petu pobjedu u Kvalifikacijama za EP

u21

Mlada U21 fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine opravdala je ulogu favorita u Lihtenštajnu i savladala domaću selekciju sa 4:0, čime smo zasjeli na lidersku poziciju u našoj kvalifikacionoj grupi tri kola prije kraja.

Dobro smo otvorili meč i već u drugoj minuti imali priliku, no odbrana domaćih izbacuje loptu u korner. U sedmoj minuti nova šansa za BiH, ali Gojak je bio neprecizan iz dobre situacije.

Igrala se 27. minuta, kada se Radeljić našao u dobroj situaciji, ali odbrana Lihtenštajna opet sigurna.

Bedem domaćih probili smo u 35. minuti. Ćavar je sjajno asistirao, a mrežu domaćih zatresao je kapiten Ćivić za vodstvo od 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak duela otvaramo sjajno. Ćavar je u 50. minuti nakon asistencije upisao i pogodak i povećao vodstvo naše selekcije. Nakon gola Ćavara, još nekoliko poluprilika za našu reprezentaciju, ostalo je 0:2 n semaforu.

U 62. minuti najbolja šansa za domaće, ali Koller je bio neprecizan iz odlične pozicije. Četiri minute kasnije pokušao je Peco, ostalo je 0:2.

U 70. minuti Kerim Memija završava posao u Vaduzu i postiže treći pogodak za našu reprezentaciju, a konačan rezultat od 0:4, postavio je Gojak u samom finišu utakmice.

LIHTENŠTAJN – BIH 0:4 (/Ćivić 35’, Ćavar 50’, Memija 70’, Gojak 90+2’)

Stadion: Rhenipark Vaduz; Gledatelja: 500; Sudija: Kraushvili G. (Gruzija); Žuti kartoni: Todorović, Lončar (BiH)

LIHTENŠTAJN: Majer, Haas, Grunefelder, Hofer, Marxer, Wolfinger (Kardesoglu 80’), Ritter, Vogt, Meier, Koller (Mikus 88’), Frick.

BOSNA I HERCEGOVINA: Muminović, Čivić, Mihojević, Radeljić, Todorović (Dujaković 73’), Demirović, Gojak, Ćavar, Peco (Mulahusejnović 83’), Jukić (Memija 23’), Lončar.