Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osmanović primio džudiste iz Rusije

BiH

27318Dzudo

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović primio je u Sarajevu trofejne džudiste Aslana Sahgirieva i Ilijasa Ilijadisa.

Aslan Sahgiriev osnivač je i generalni menadžer kluba ‘Edelweiss’ iz Groznog, kluba koji je aktuelni klubski prvak Evrope, dok je Ilijas Ilijadis najmlađi olimpijski pobjednik u džudu u historiji, višestruki svijetski i evropski prvak i jedan od najznačajnijih i najpopularnijih džudista današnjice, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Sahgirijev i Ilijadis upoznali su Osmanovića o načinu organizacije džudo sporta u Rusiji. Naglasili su da je dobra organizacija, uz adekvatan stručni rad u klubovima, put do uspjeha.

Osmanović je istakao zadovoljstvo što su Bosnu i Hercegovinu posjetili izuzetno uspješni sportisti i svoja znanja i iskustva podijelili sa našim sportskim radnicima.

– Uvjeren sam da će saradnja koju ste uspostavili biti dodatni podstrek za buduće uspjehe naših džudista – rekao je Osmanović.

Sportska delegacija iz Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini boravi u okviru aktivnosti razvojnog projekta ON1, čiji je osnovni cilj adekvatan razvoj džudo sporta u Bosni i Hercegovini i uvođenje džudo sporta u obrazovni sistem.