Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Furth

Mladi Zmajevi izgubili u Njemačkoj, primili jedini gol nakon sudijske greške

njemacka-zmajevi

Nmecha je savladao Kovačevića, a prethodno je napravio evidentan faul nad Amarom Beganovićem

U sedmom kolu kvalifikacija za EURO U21, mladi Zmajevi poraženi su od Njemačke sa 1:0 i tako izgubili sve šanse za plasman na EURO prije posljednjeg kola.

Zmajevi su sjajno stajali na terenu. Imali su i nekoliko dobrih prilika preko Hasića i Demirovića, ali nedostajalo je preciznosti u završnici.

Njemačka nije stvarala neke ogromne prilike, ali uz “vjetar” od strane sudija došli su do gola u 29. minuti, Nmecha je savladao Kovačevića, a prethodno je napravio evidentan faul nad Amarom Beganovićem.

Prosudite sami:

Nakon gola još par dobrih napada na obje strane, ali na odmor se odlazi pri rezultatu 1:0 za Njemačku.

U drugo poluvrijeme Njemačka je ušla agresivnije, a na samom početku nastavka imali su dvije dobre prilike preko Ozcana, međutim ostalo je 1:0.

Igrala se 70. minut, kada je Demirović propustio sjajnu šansu za našu selekciju, dok je u narednom napadu Njemačke Kovačević bio siguran nakon nezgodnog centaršuta domaćih fudbalera. Gazibegović je odlično šutirao iz slobodnog udarca u 75. minuti, no golman Njemačke je odbranio njegov udarac.

Do kraja meča bilo je još nekoliko prilika na obje strane, ali ostalo je 1:0.

Njemačka: Grill, Mai, Handwerker, Pieper, Dorsch, Keitel, Nmecha, Ozcan, Kruger, Baku i Writz.

Bosna i Hercegovina: Kovačević, Gazibegović, Hajdarević, Šerbečić, Beganović, Resić, Hasić, Demirović, Marić, Mujakić i Bradonjić.