Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

josip skoblar

Možda je i Robi pogriješio što je uopšte išao u Sarajevo

begic prosinecki

“Raduju me pozitivni predznaci i bio bih presretan kada bi se Bosna i Makedonija pridružile Srbiji i Hrvatskoj na Evropskom prvenstvu“, rekao je Skoblar

Legendarni jugoslovenski fudbaler Josip Skoblar u intervjuu za agenciju Anadolija govorio je i o reprezentaciji BiH.

Bosna i Hercegovina se po završetku kvalifikacija za Euro 2020. rastala sa Robertom Prosinečkim, a Skoblar nije siguran ko je u toj korelaciji povukao pogrešan potez.

“Ne znam, zaista. Možda je i Robi pogriješio što je uopšte išao u Sarajevo. On je jedan divan momak. Nažalost, u trenerskom poslu uvijek zavisiš od nekog drugog. Od predsjednika, od člana uprave, od medija… Izuzetno komplikovan posao. Najlakše je kritikovati i promijeniti selektora. Ali, šta poslije? Robiju skidam kapu. Dopada mi se njegov stav. Ne volim one prazne komentare poslije utakmice, tipa ’izgubili smo, ali sam ponosan na svoje igrače’. Na koga si ponosan, ako nisi pobijedio? Pa čak i da jesi, čemu takav komentar. Igrači su plaćeni da rade svoj posao najbolje što znaju. Evo, Dinamo je izgubio i ispao iz Lige šampiona. I šta sad vrijedi što je trener ponosan na svoje igrače, kada ni on, ni oni neće igrati Evropu na proljeće“, istakao je Skoblar, koji se nada da će “Zmajevi” ipak završiti na Euru.

“Raduju me pozitivni predznaci i bio bih presretan kada bi se Bosna i Makedonija pridružile Srbiji i Hrvatskoj na Evropskom prvenstvu“, rekao je Skoblar.