Reprezentacija

juniorska reprezentacija bih

Musa ostao bez dva igrača uoči prijateljskog meča sa Srbijom

16/04/2019

Klub ga nije pustio na ovo okupljanje jer nije u UEFA terminu, pa smo pozvali Belmina Dizdarevića kojeg smo htjeli poštediti ovaj put s obzirom na to da je u prvom timu Sarajeva

“U-18” selekcija Bosne i Hercegovine okupila se juče u Trening centru NS/FS BiH u Zenici gdje se sprema za prijateljski meč sa Srbijom.

Selektor Slaven Musa ne može da računa na dva igrača koja je pozvao:

“Golman Rijeke Marko Šušak nije tu. Klub ga nije pustio na ovo okupljanje jer nije u UEFA terminu, pa smo pozvali Belmina Dizdarevića kojeg smo htjeli poštediti ovaj put s obzirom na to da je u prvom timu Sarajeva. Elvir Muminović je došao sa povredom koju je zadobio ovog vikenda, pa je umjesto njega poziv upućen Asimu Muratoviću iz Slobode.”

Musa o pripremama kaže:

“Odradili smo već dva treninga, a do utakmice ćemo odraditi još dva. Vrijeme i uvjeti za rad su odlični. Moramo iskoristiti to što su klubovi uglavnom dozvolili igračima da dođu na ovo okupljanje iako nije UEFA termin. Na raspolaganju imamo skoro sve igrače koje smo pozvali. Iskoristićemo ovaj period da uigramo ekipu i vidjećemo kako će to izgledati na utakmici u četvrtak.”

Meč Bosna i Hercegovina – Srbija na programu je 18. aprila u 11:00 sati u zeničkom Trening kampu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.