Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

morali su bolje

Nakon patnje protiv Lihtenštajna, oglasio se Meša Baždarević

mehmed bazdarevic
Foto: Damir Hajdarbašić / FK Željezničar/ Arhiva

Ja kao selektor dobijem Estoniju 5:0, a oni kažu samo 5:0

Bivši selektor BiH Mehmed Baždarević iz Kuvajta nakon utakmice u kojoj su “Zmajevi” rezultatom 2:1 pobijedili Lihtenštajn.

Baždarević zbog obaveza u Kuvajtu nije gledao utakmicu, ali smatra kako je tim Mehe Kodre u utakmici protiv Lihtenštajna morao biti ubjedljiviji.

“Čestitam reprezentaciji na pobjedi. Možda ste očekvali ozbilniju pobjedu, sa nekoliko golova razlike. Nisam gledao utakmicu, vraćam se iz Kuvajta. Želim sreću, neće biti lako, ali naša reprezentacija je bolja u odnosu na protivnike izuzev Portugala, ali to treba pokazati na terenu”, kazao je za Sportske.ba Mehmed Baždarević.

Meša vjeruje kako “Zmajevi” mogu na Euro uprkos bodovnom deficitu u ondosu na konkurente u ovom trenutku Slovačku i Luksemburg.

“Bitno je da se dobro spreme, ima još utakmica. Imamo više kvaliteta od ekipa koji su nam konkurenti. Lihtenštajna je trebalo nadigrati, dati im više golova. Ja kao selektor dobijem Estoniju 5:0, a oni kažu samo 5:0. Te reprezentacije moramo dobiti, biti superiorniji. To nam je potrebno. Svaka naredna će biti teža. No, vjerujem u reprezentaciju. Plasman je moguć”, poručio je Meša Baždarević.