kvalifikacije za sp

Nalić i Gazibegović jutros otputovali za Kazahstan

zmajevi petev strucni stab (1)
FOTO: nsbih

Oni trebaju da dobiju vizu i iz Zagreba će preko Moskve doći do Nur Sultana

Adi Nalić i Jusuf Gazibegović, dva reprezentativca Bosne i Hercegovine koja su naknadno dobila vizu za Kazahstan, jutros su otputovali u Nur Sultan kako bi se priključili ostatku Zmajeva, koje u subotu očekuje utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Nalić i Gazibegović su jutros preko Zagreba otputovali u Nur Sultan, a tu informaciju potvrdio je Adnan Džemidžić, generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

“U rješavanje situacije uključila se i UEFA sa svim svojim nivoima sa kojima su mogli komunicirati i sa Fudbalskim savezom Kazahstana. Nažalost, nismo imali nikakav direktan kontakt sa kolegama iz FS Kazahstana, što nas je iznenadilo. Mi smo u njima sve vrijeme bili na dispoziciji. To je sada nešto što je manje bitno. Važno je da smo uspjeli riješiti vize za naša dva igrača”, rekao je Džemidžić, dodavši:

“Oni su već jutros bili u Zagrebu. Oni trebaju da dobiju vizu i iz Zagreba će preko Moskve doći do Nur Sultana. Nadamo se da će doći nekada iza ponoći, tako da bismo imali dva igrača više. Ostala četiri igrača uz sav naš trud teško da će dobiti vizu. Imat ćemo ih sigurno na dispoziciji protiv Ukrajine”.