nakon njenih izjava

Vučićevi tabloidi žestoko napali Severinu, traže da joj se zabrani ulazak u Srbiju

seve

Hrvatska pjevačica je istakla kako ne želi ništa da ima sa Miloradom Dodikom, čija se porodica povezuje sa pomenutom televizijom, jer negira genocid u Srebrenici

Nakon što je objavljeno da je Severina Vučković odustala je od angažmana na novom televizijskom projektu TV UNA,  uslijedile su burne reakcije javnosti na društvenim mrežama. Srpski tabolidi jutros su na svojim naslovnicama i portalima “osuli paljubu” i pozvali vlasti da se Severini zabrani ulaz u Srbiju.

Naime, hrvatska pjevačica je istakla kako ne želi ništa da ima sa Miloradom Dodikom, čija se porodica povezuje sa pomenutom televizijom, jer negira genocid u Srebrenici.

“Državo, zabrani i ovoj pljevaljki da uđe u Srbiju”, “Severina u kampanji protiv Srba”, “Severinu plaća srpska kladionica, a ona pljuje po nama” – samo su neki od naslova na tabloidima.

Isti su popraćeni komentarima gdje kritikuju Severinu, pozivaju na linč i nazivaju pogrdnim imenima. Naveli su i kako su SMS porukama napadala poglavara Srpske pravoslavne crkve Porfirija.

“Vučkovićeva, koja u Srbiji zarađuje silne pare, tako se javno pridružila hejterima koji pokušavaju da optuže čitav srpski narod i žigošu ga kao zločinački i genocidan! I sve to možda i ne bi bilo toliko strašno da Severina dobar deo svoje karijere nije izgradila u Beogradu i Srbiji, gde i dan-danas redovno nastupa i pravi veoma posećene koncerte”, naveo je drugi tabloid.

Kratak komentar na bjesomučne napade provučićevih tabloida dao je i banjalučki novinar Dragan Bursać.

“Nakon što je Severina kazala NE Dodikovoj televizij uz riječi: ‘Ne želim imati veze s osobom koja ne priznaje genocid u Srebrenici” srbijansko tabloidno smeće je objavilo ovo. A doći će vrijeme i jednom će neko suditi ovom ološu i to isključivo za mentalno i duhovno trovanje svog naroda! Dok se to ne desi, svi elementi-od državnih do regulatornih organa su saučesnici u tom trovanju’, poručio je Bursać.

Podsjetimo, Severina se oglasila jučer i kazala kako “ne želi učestvovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koja ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid”.

“Nisam se do sada oglašavala na tu temu, a moje se ime provlačilo u svakom tekstu, a da niko nije provjerio je li informacija tačna. Činjenica je da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke i doista smo dogovorili da ćemo raditi, čak smo krenuli s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o ‘Dodikovoj televiziji’, pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu sa porodicom Dodik. Ne želim učestvovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koja ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid”, istakla je Severina.