Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Ne tako davno, odlazak na EURO ličio je nemoguću misiju”

bazdarevic trening

Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Jasmin Baković na današnjoj pres-konferenciji izrazio je veliku zahvalnost igračima bh. reprezentacije i selektoru Mehmedu Baždareviću, koji su u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo izborili nastup u baražu.

– Ne tako davno plasman naše reprezentacje na EP izgledao je kao nemoguća misija, imali smo mali broj bodova, bili smo na začelju tabele. Međutim, i u toj teškoj situaciji pod nepovoljnim okolnostima znali smo šta hoćemo, nismo odustajali od cilja. Imali smo svoj plan i viziju. Odgovoran i kontinuiran rad rukovodstva saveza, izbor stručnih kadrova, posebno selektora Baždarevića, pokazao se kao pravi potez i stvorili smo prepostavke da se vratimo u igru za plasman na EP – kazao je Baković.

Dodao je, da je selektor Baždarević uz znaje i ikustvo “posebno serioznim radom sa saradnicima postavio čvrste temelje, postavio stvari na svoje mjesto i svima nama vratio samopouzdanje i na tome mu posebno zahvaljujemo”.

– Igrači su pokazali da imaju karakter i zahvaljujući njima došli smo u poziciju da se kroz baraž borimo za nastup na Euru. Također, zahvaljujemo navijačima koji su uvijek bili uz reprezentaciju i predstavnicima medija, koji su objektivnim i afirmativnim pisanjem dali doprinos stvaranju pozitivne klime i atmosfere dobrog ambijenta u i oko reprezentacije – kazao je Baković.

Prva utakmica baraža BiH – Irska igra se 13. novembra u Zenici, a revanš tri dana kasnije u Dablinu.