Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ratku Mladiću se u Prijedoru neće skandirati barem dvije utakmice

rudar prijedor zeljo

Fudbalski klub Rudar Prijedor novčano je kažnjen u iznosu od 7.000 maraka i dvije domaće utakmice bez prisustva publike zbog skandiranja navijača ovog kluba “u čast Ratka Mladića optuženiku za genocid u Srebrenici u utakmicama protiv Željezničara u Prijedoru i protiv Viteza u Vitezu”, odlučila je Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) na današnjoj sjednici.

“FK Rudar Prijedor je kažnjen zbog kršenja člana 74 Disciplinskog pravilnika NS BiH koji se odnosi na rasizam i druge oblike diskriminacije”, saopšteno je iz NSBiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zbog kršenja istog člana Disciplinskog pravilnika kažnjena je i Slavija s 3.000 KM.

Disciplinska komisija razmatrala je i druge prekršaje za utakmice 13., 14. i 15. kola Premijer lige BiH, među kojima su, između ostalih, najdrastičnije kažnjeni FK Borac sa 3.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača u meču sa Radnikom, te Sarajevo sa 3.500 KM, radi upotrebe pirotehnike navijača u meču sa Mladosti u Doboju kod Kaknja te derbiju sa Slobodom na Koševu.

FK Velež sankcionisan je sa 2.000 KM. Razlog, propusti u organizaciji utakmice, upotreba pirotehničkih sredstava njihovih navijača u gradskom derbiju sa Zrinjskim. I drugi mostarski klub je sankcionisan s 1.000 KM zbog ponašanja navijača u gradskom derbiju u Vrapčićima, piše AA.