Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjajni portugalac

Nije imao milosti: Ronaldo se oglasio nakon što je uništio Zmajeve

ronaldo zenica
Foto: Amer Kajmović/FENA

Dvostruki strijelac u pobjedi bio je Cristiano Ronaldo koji se nakon utakmice oglasio na društvenim mrežama

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Zenici, teško stradala protiv Portugal. Bilo je na kraju 0:5 u susretu 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Tako smo i teoretski izgubili sve izglede za direktan plasman na EURO.

Portugalci su još u petak i teoretski osigurali plasman, a ovim trijumfom potvrdili su da će kvalifikacije okončati na prvom mjestu u grupi J, u kojoj su zabilježili svih osam pobjeda, uz gol razliku 32:2. BiH će plasman na EURO, koji se naredne godine igra u Njemačkoj, tražiti kroz baraž, koji se igra u martu naredne godine.

Razočarani Džeko

Sve je u ovom meču bilo riješeno već nakon prvog poluvremena, nakon kojeg su gosti vodili s nestvarnih 5:0, dok bh. tim nije imao snage da učini bilo šta ozbiljno.

Koliko smo loši bili najbolje govori komentar kapitena Edina Džeke:

“Došli smo u takvu situaciju da smo morali protiv Portugala praviti rezultat da bi imali bilo kakve izglede za Euro. Svoje šanse smo propustili mnogo prije, protiv Luksemburga i Islanda. Ta utakmica u Lihtenštajnu nas je zavarala s obzirom da smo stvarno imali brz protok lopte, bilo je šansi i svega…”, rekao je Džeko.

Potom je govorio o utakmici s Portugalom i konkretno o problemima u igri.

“Igrali smo pred domaćom publikom i mislili da možemo napraviti neki rezultat. Primili smo gol u 3. minuti i sigurno se malo noge počnu tresti, pa dođe do dosta grešaka. Bez obzira što su oni bolja ekipa od nas, prelagano smo primali golove. Takve individualne greške ne možeš praviti protiv ovakve ekipe. Dvojica prave ofsajd, treći trči za igračem… Mi na terenu moramo da pričamo jedni s drugim. Završilo je još dobro kako je počelo. Ova utakmica selektoru sigurno može pomoći da vidi šta možemo napraviti za budućnost. Protiv ovakvih ekipa očito nije najbolja situacija da igramo tako otvoreno, pa možda čak i sa četiri pozadi”, objasnio je Džeko.

Ronaldo likovao nakon pobjede

Dvostruki strijelac u pobjedi bio je Cristiano Ronaldo koji se nakon utakmice oglasio na društvenim mrežama.

On je objavio nekoliko fotografija sa utakmice uz koje je napisao:

“Još jedna pobjeda i dobra igra cijele ekipe! Prvo mjesto u grupi zagarantirano! Ostajemo jaki”.

Do kraja kvalifikacija Zmajevi će odigrati još dvije utakmice. Gostovaće Luksemburgu 16. novembra, a pom će na Bilinom polju dočekati Slovačku 19. novembra.

Šansu za plasman na Evropsko prvenstvo imat ćemo u martu, kada nas čeka baraž.