Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brisel

Upucan napadač koji je ubio dvojicu Šveđana, policija ga locirala u kafiću

Foto: Screenshot/X

Ranije je objavljeno da je napadač identifikovan kao Abdesalem Al Guilani

U Schaerbeeku je ubijena osoba, vjerovatno osumnjičena za napad u Briselu. Identifikacija to tek treba potvrditi, u toku je uzimanje otisaka i identifikacija.

Prve informacije koje su stigle govore da se vjerovatno radi o počinitelju jer je tamo pronađeno i oružje kojim su navodno počinjeni napadi, rekla je ministrica unutarnjih poslova Annelies Verlinden.

U Schaarbeeku je u toku velika policijska akcija.

“Oružje kojim su napadi navodno počinjeni pronađeno je na mjestu gdje je jutros pronađen muškarac u Schaarbeeku. To povećava vjerovatnost da je počinitelj uhvaćen. Sada uzimamo otiske prstiju kako bismo bili 100% sigurni”, prenose švedski mediji izjavu iz policije.

Abdesalem Al Guilani

Ranije je objavljeno da je napadač identifikovan kao Abdesalem Al Guilani.

Potvrđeno da je upucan napadač

Belgijski DeMorgen piše kako im je potvrđeno da je u jutrošnjoj akciji policije upucan muškarac koji je osumnjičen da je jučer ubio dva švedska navijača.

Muškarac je upucan u kafiću u Schaerbeeku, ali prema posljednjim informacijama reanimiran je i prevozi se u lokalnu bolnicu.

Kako doznaju iz policijskih izvora, u jutrošnjoj pucnjavi ozlijeđeno je više osoba, ali još nema jasnih okolnosti kako je do pucnjave došlo.

Pored upucanog muškarca nađeno je oružje kojom je jučer izvršen napad.

Nieuwsblad.be javlja kako, uprkos prijašnjim izvještajima da ima više ozlijeđenih u razmjeni vatre terorista i policije, nema povrijeđenih te da je stradao jedino napadač. Potvrđeno je od strane lokalne vlasti. “Jedino osumnjičenik je pogođen”, dodaju.

Sjedio u kafiću

Het Laatste Nieuws piše kako je policija primila dojavu da je osumnjičeni u kafiću u Schaerbeeku, nedaleko stana kojim se koristio. Nakon što su policajci stigli, došlo je do pucnjave.

Na Twitteru je objavljen video s mjesta jutrošnjeg obračuna.