Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik NSBiH Elvedin Begić

Nije imao veze s nogometom, sad je u situaciji da postane član Izvršnog komiteta UEFA

elvedin begic

Kontraverzni predsjednik NSBiH Elvedin Begić prethodnih je godina bio pod lupom istražnih organa BiH u vezi nekoliko različitih prijava

Elvedin Begić, predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) kandidat je za člana Izvršnog komiteta Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), objavljeno je na oficijelnoj stranici NSBiH.

Osim Begića kandidati za 8 mjesta u Izvršnom komitetu su Kairat Boranbayev (Kazahstan), Sandor Csanyi (Mađarska), Armand Duka (Albanija), Fernando Gomes (Portugal), Borislav Mihaylov (Bugarska), Jesper Moller Christensen (Danska), Andrii Pavelko (Ukrajina), Luis Rubiales (Španija) i Davor Šuker (Hrvatska).

Jedini kandidat za ženskog člana UEFA Izvršnog komiteta je Florence Hardouin iz Francuske, saopštili su danas iz NSBiH.

Izbor novih članova Izvršnog komiteta UEFA-e bit će obavljen na 43. redovnom Kongresu UEFA-e 7. februara 2019. godine u Rimu. Na Kongresu u Rimu Aleksanderu Čeferinu, predsjedniku UEFA-e bit će produžen mandat.

Kontroverzni predsjednik NSBiH Elvedin Begić, koji je prethodnih godina bio pod lupom istražnih organa BiH u vezi nekoliko različitih prijava, a između ostalog i za umanjenje izlaznih faktura i PDV prijava u NSBiH, te zloupotrebu položaja i ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora, te nesavjestan rad u službi tokom radnog odnosa na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, ukoliko bude izabran, bit će jedan od rijekih koji su došli do visoke pozicije u UEFA, a da prehodno, nisu imali skoro pa nikakvih dodirnih tačaka sa nogometom.