Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

komemoracija

Na sarajevskom aerodromu sve stalo na jednu minutu zbog smrti Elvedina Begića

Foto: MAS

Rad svih aerodromskih operativnih službi na aerodromu, bio je potpuno zaustavljen na jedan minut

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održana je komemoracija Elvedinu Begiću, koji je bio izvršni direktor za saobraćaj i usluge u zračnom saobraćaju i dugogodišnji član Uprave aerodroma Sarajevo. Preminuo je 31. maja u 64. godini života.

U holu zgrade Terminala B okupio se veliki broj prijatelja, članova porodice, dugogodišnjih saradnika, te kolega iz oblasti avijacije i sporta.

Rečeno je da je iza Begića ostala velika praznina, ali da će kolektiv Međunarodnog aerodroma Sarajevo vječno čuvati spomen na ovog izuzetnog čovjeka, koji je dao nemjerljiv doprinos pri podizanju iz pepela ovog preduzeća za vrijeme i nakon ratnih dešavanja, ali i za njegov dalji kontinuirani rast i razvoj.

Sve stalo na minut

Na početku komemoracije okupljeni su minutom šutnje odali počast direktoru Begiću, a zatim su o njegovom životu, djelu i uspomenama govorili: Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Bakir Karahasanović, bivši direktor Medunarodnog aerodroma Sarajevo, Amadeo Mandić predstavnik federalnog ministarstva prometa i komunikacija, Nikolina Bušić, pomoćnica direktora Sektora saobraćaja, Amel Kosovac, dekan Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, te Emir Spahić, bivši kapiten bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije i tehnički direktor BH fudbalske reprezentacije.

Uspomene i sjećanja na Elvedina Begića prikazane su i kroz fotografije koje su se emitovale na velikom ekranu, oslikavajući njegovu predanost kako aerodromu i avijaciji, tako i sportu u našoj državi, posebno fudbalu.

Rad svih aerodromskih operativnih službi na aerodromu, bio je potpuno zaustavljen na jedan minut.

Radnici Udruženja “Sarajevo-taxi” Sarajevo, su sirenama na vozilima odali počast.

Knjiga žalosti bit će izložena i otvorena i naredne sedmice na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, kako bi svi koji žele mogli odati posljednju počast Begiću, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.