Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Nogometaši BiH otputovala u Luksemburg: Nema Džeke, Pjanića, Kolašinca…

Foto: NSBiH

Utakmica s Luksemburgom igra se u četvrtak od 20 sati i 45 minuta

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros čarter letom sa sarajevskog aerodroma u Luksemburg, gdje će sutra igrati pretposljednji meč kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Nogometaši BiH već su izgubili šansu da se kroz kvalifikacije plasiraju na EP, pa će prestojeća dva meča, protiv Luksemburga te Slovačke u nedjelju u Zenici selektoru Savi Miloševiću poslužiti kao priprema za odlučujuće susrete baraža u martu.

Selektor je za ovaj meč napravio nekoliko promjena u spisku, pozvavši pet novih igrača, dok neće moći da računa na kapitena Edina Džeku koji je dobio poštedu te povrijeđene Miralema Pjanića i Seada Kolašinca. Na spisku nema ni standardnog golmana Ibrahima Šehića, kao ni Anela Ahmedhodžića, za kojeg se vjeruje da će se vratiti u tim za utakmice baraža.

Reprezentacija BiH danas će obaviti službeni trening na “Stade de Luxembourg” stadionu u 19 sati, a pola sata ranije planirana je konferencija za novinare.

Zmajevi su jutros sa sarajevskog aerodoroma krenuli ka Luksemburgu, gdje ih večeras očekuje trening, a sutra utakmica protiv domaće reprezentacije.

Posted by Nogometni savez Bosne i Hercegovine on Wednesday, November 15, 2023

Utakmica s Luksemburgom igra se u četvrtak od 20 sati i 45 minuta.

U petak je planiran povratak u BiH, a do susreta sa Slovačkom igrači će boraviti u Trening centru NSBiH u Zenici.