Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaši BiH spremni za početak kvalifikacija

trening reprezentacija345

Najbolji bh. nogometni reprezentativci ušli su u ‘zeničku fazu priprema’ uoči prve kvalifikacijske utakmica s reprezentacijom Estonije, koja se u utorak igra u Zenici.

Atmosfera u reprezentaciji je obećavajuća, svi igrači su došli na vrijeme i fizički su spremni, jer je početak sezone, i to već sada raduje brojne ljubitelje nogometa. Za utakmicu s Estonijom očekivanja simpatizera Zmajeva su ogromna, ali treba priznati da novi ciklus će biti puno teži za Zmajeve nego sve dosadašnje kvalifikacije za bilo koje natjecanje.

Sastav Zmajeva danas ima svoju veliku tržišnu vrijednost, sa brojnim asovima, koje bi poželio svaki selektor i svaki tim, i svi protivnici u narednim kvalifikacijama će protiv njih igrati “za čast, slavu i plasman”. U stručnom štabu su svjesni trenutnih evropskih nogometnih odnosa i znaju da neće biti lako, da nema lakih utakmica, te zbog toga i ne razmišljaju da će biti lako sa Estoncima, Belgijancima, Grcima ili Kiprom. Prvi protivnik Estonija je prije dva dana imala prijateljski test sa selekcijom Malte i nije se nešto proslavila, ali ne treba vjerovati svemu što se vidi. Estonci iz Talina neće poletjeti s nadom da pobijede, ali da se odbrane i izvuku bod s Bilina polja bilo bi za njih ogroman uspjeh. Protiv Malte zabilježili su 1:1, dakle nisu nedodirljivili, ali su pokazali da znaju i pogoditi.

Na otvaranju prošlih kvalifikacija smo se majstorski okliznuli na Bilinom polju i ovo je upravo velika prilika da kvalifikacije otvorimo sigurnom makar i minimalnom pobjedom, što će biti dokaz da se može očekivati nešto više i u Belgiji.