SDA predstavljanjem kandidata započela izbornu kampanju u Jajcu

sda jajce34

Stranka demokratske akcije u subotu je u Jajcu započela izbornu kampanju predstavljanjem kandidata za načelnike i nosioce izbornih lista za predstojeće lokalne izbore započela izbornu kampanju.

Izbornu platformu stranke pred velikim brojem okupljenih predstavio je stranački predsjednik Bakir Izetbegović.

On se se uoči obraćanja zahvalio predsjedniku Saveza za bolju budućnost Fahrudinu Radončiću na zajedničkim naporima u nastojanju da stabiliziraju prilike u BiH.

– Nekima se čini da se BiH u ovom času nalazi na raskršću kao da imaju dva puta. Nemaju dva puta za ovu zemlju. Onaj sa referendumima, onaj sa svađama, konfliktima i prijetnjama cjelovitosti ove zemlje sa odbijanjem investicija, taj mračni put, ta stranputica koja nas vraća u devedesete godine nije alternativa. Mi imamo dovoljno snage, dovoljno pameti, dovoljno iskustva i dovoljno sloge da to zaustavimo. Jedina alternativa je široki put, magistrala koja vodi ovu zemlju ka članstvu u EU, ka članstvu u NATO savez, ka prosperitetu, ka jasnoj budućnosti naše djece, ka zapošljavanju, korištenju ogromnih resursa kojima ova zemlja raspolaže. To je jedini put – poručio je Izetbegović.

Po završetku predstavljanja izbornog programa, Izetbegović je poručio da će kandidati SDA i SBB-a raditi sve na tome da BiH 2020. godine bude najbrže rastuća ekonomija na Balkanu.