Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometašice BiH spremne za susret sa Srbijom

bh-nogometasice-1

Ženska A, nogometna selekcija Bosne i Hercegovine odigrat će u utorak, 20. septembra 2016. godine posljednji susret za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. godine u okviru Grupe 7 protiv selekcije Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije se plasirala na Evropsko prvenstvo, ali će se boriti da ostane na trećem mjestu u Grupi 7.

Selektor Samira Hurem rekla je kako su reprezentativke izuzetno raspoložene za sutrašnju utakmicu.

“Sutra nam je posljednja utakmica u kvalifikacijama, mislim da nam je to jedna od važnijih utakmica. Zaista je naš A tim mnogo dobro igrao u posljednje vrijeme i to rezultati pokazuju. Pogotovo u posljednjih pet utakmica imamo kontinuitet. Srbija je dobar tim, a od igračica očekujem da dobro odigraju utakmicu, da budu raspoložene, a ovo je nekako prestižna utakmica i sa Srbijom se dobro poznajemo, sa reprezentacijom, stručnim štabom i svima”, rekla je Hurem.

Dodala je kako je igračicama potrebna podrška te da navijači budu 12. igrač kao i do sada.

“Imamo jedan problem, Envera Hasanbegović ima povredu, bitna nam je, ali Almina Hodžić koja je odlično branila u posljednje vrijeme je u formi. Ona neće biti s nama, a ostale igračice su spremne. Odradile smo posljednji trening i vidjela sam samo da čekaju utakmicu da krene”, rekla je Hurem.

Ona je rekla da radi na stvaranju tima i da ne treba praviti velike promjene ukoliko ekipa igra dobro.

“Pokušat ćemo postići pogodak i to je tim i timski rad. Imamo vrhunske uslove, sve što nam treba zahvaljujući Nogometnom savezu, ženski nogomet je na visokom nivou, te mi to moramo vratiti. Igračice to znaju, i iako nismo na nivou nekih evropskih zemalja, mnogo toga smo postigli u svega nekoliko godina”, rekla je Hurem.

bh-nogometasice-2

Amela Kršo rekla je kako je Zenica dom reprezentacije.

“Ovo je naša kuća, naš dom i trebamo dati naš dom. Borimo se da ostanemo na trećem mjestu i zadržimo dobar rezultat”, rekla je Kršo.

Marija Aleksić je rekla kako je ovo izuzetno važna utakmica.

“Ova utakmica protiv Srbije nam je nekako najvažnija jer se prvi put borimo za neko mjesto u našoj grupi. Uvijek idemo na pobjedu ko god da je protivnik, a sada je ulog treće mjesto i iako nećemo ići dalje, donosi nam mnogo beneficija. Mi gdje god igramo, ostavljamo srce na terenu, naše bosansko veliko srce na terenu i dajemo sve od sebe. I ovdje nam je odlična atmosfera. Fudbal je timska igra i kao rezultat cijelog tima je pogodak, nije bitno ko će dati pogodak jer na kraju piše Bosna i Hercegovina”, rekla je Aleksić.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Srbija igra se u utorak, 20.09.2016. godine, sa početkom u 16 sati u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici.