Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljen snimak na kojem se vidi kako Gilli izbija zub grčkom igraču

zub

Tuča koja je slijedila nakon utakmice BiH – Grčka (0:0), koja se u kvalifikacijama za SP igrala u Zenici, bila je tužno finale ionako haotičnog dvoboja punog grubosti i nevjerovatnih sudačkih grešaka na račun naše reprezentacije.

Italijanski sudija Nicola Rizzoli glavni je krivac što su Zmajevi kraj dočekali bijesni zato što su oštećeni za čak pet nedosuđenih penala, dok su gosti bili osokoljeni nekažnjenim grubostima i velikim bodom kod izravnog i jedinog konkurenta za drugo mjesto skupine, koje vodi na SP u Rusiji iduće godine.

U takvoj atmosferi, uz naravno napaljene navijače s tribina Bilinog Polja, bilo je za očekivati ovako ružan kraj.

Čekao se samo završni povod, a njega su dali Edin Džeko i Kostas Manolas. Napadač BiH i branič Grčke inače su klupski suigrači u Romi, ali na to su zaboravili u dresovima reprezentacija.

Džeko je Manolasa uhvatio za vrat, ovaj mu je uzvratio guranjem, a da sukob preraste u tučnjavu, spriječili su Mehmed Baždarević i grčki pomoćni trener.

Ali samo nakratko, jer prema Manolasu, koji se udaljavao put tunela zasipan predmetima s tribina, zaletio se drugi nogometaš domaćih, Muhamed Bešić. A prema njemu, također s leđa, trčao je grčki reprezentativac Giannis Gianniotas.

“Lančani sudar” i opšta tuča spriječeni su naguravanjem pokraj korner zastavice, što koristi Stephane Gilli, pomoćni trener reprezentacije BiH, te nogom i desnom šakom pogađa Gianniotasa i pritom mu izbija dva zuba.

Užasna scena, koja čudom nije prerasla u još veću tuču.

Katastrofalno suđenje “najboljeg suca na svijetu”: BiH opljačkana za pet penala