Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

O`Neill: Nisam siguran da je žrijeb bio povoljan za nas

2295112_w1

U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu danas su izvučeni parovi baraža za plasman na EURO 2016, a fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za protivnika dobila je selekciju Republike Irske.

Selektor Republike Irske, Martin O`Neill, nije pretjerano zadovoljan žrijebom, posebno zbog činjenice da ne može računati na neke od ključnih igrača zbog suspenzija i povreda.

“Nisam siguarn da je žrijeb bio povoljan za nas. Ako je nešto pozitivno, to je da drugu utakmicu igramo u Dublinu. Moramo odigrati dobro u Zenici, da bi utakmica u Dublinu nešto značila. Mislim da imamo šanse. Imamo problema sa suspenzijama, a ko zna šta se može desiti u narednim sedmicama, mogućnost da se neko povrijedi je uvijek prisutna, ali uradit ćemo sve što je u našoj moći bez obzira na okolnosti”, rekao je O`Neill.

O`Neill se nada da će napadač Shane Long biti spreman za dvomeč sa našom reprezentacijom, ali prema prognozama napadač Southamptona na teren će se vratiti tek za četiri sedmice.

“Moramo biti strpljivi. Razgovarao sam sa Shaneom i on je optimista. Sa povredom poput njegove nikada ne možete biti siguran kada ćete ozdraviti.”

Naš tim će biti domaćin u prvom susretu, dok će revanš biti odigran u Irskoj.