Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Paklenih 45 minuta u Lavovu

Najbolju šansu naša reprezentacija propustila je u 34. minutu

Nogometna reprezentacija BiH igra utakmicu 6. kola Kvalifikacija za plasman na Mundijal u Kataru.

Nakon prvih 45 minuta u Lavovu, Ukrajinci vode 1:0 golom Yarmolenka u 15. minutu susreta. Ispala je naša zadnja linija, Tsygankov se ubacio u prazan prostor po lijevoj strani, ubacio pred Šehićev gol. Stevanović je to pokušao izbiti, no bio je kratak za desetak centimetara, lopta dolazi pravo na nogu Yarmolenka koji je zakucava u našu mrežu.

Ukrajina je nakon vodećeg gola imala još jednu stopostonu šansu ali je Ibrahim Šehić u 24. minutu u situaciji “jedan na jedan” fantastično skinuo udarac Tymchyka. Imali smo problema prvih pola sata, no posljednjih 15 minuta prvog poluvremena smo se potpuno vratili u meč.

Najbolju šansu naša reprezentacija propustila je u 34. minutu, kada je Džeko sjajno gurnuo na bok za Stevanovića, koji je odmah ubacio prizmenu loptu u peterac Ukrajinaca. Ona dolazi do Kolašinca na drugoj stativi, koji u dva navrata pokušava sa nekih pet, šest metara, ali golman Ukrajine ostaje nesavladana.

Još jednu sjajnu priliku za izjednačenje imali smo u 44. minutu, kada Hadžiahmetović sjajno šutiro, golman Ukrajine brani, lopta se odbija do Prevljaka, koji šutira, ali lopta pogađa jednog igrača Ukrajine i odlazi u korner.

Čivić i Ahmedhodžić su u prvom poluvremenu zaradili kartone, opravdano, i oni će morati biti oprezniji u nastavku susreta.

Podsjećamo, i u slučaju poraza, reprezentacija BiH s dvije pobjede u posljednjem kolu protiv Finaca i Ukrajinaca može do baraža.

Pogledajte gol Yarmolenka za vodstvo Ukrajinaca…