Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pavlović: Imamo kvalitet da se borimo za prvo mjesto u grupi

pavlovic

Daniel Pavlović, igrač italijanske Sampdorije koji je u sinoćnjem susretu petog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”, u kojem je BiH deklasirala Gibraltar (5:0), debitovao je za bh. državni tim.

Lijevi bočni fudbaler bit će u konkurenciji za ekipu i za prijateljski meč BiH u utorak u Elbasanu protiv Albanije, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

”Najbitnije da smo odradili posao i sinoć pobijedili utakmicu. Odlično sam primljen u reprezentaciju. Momci su top i nemam problema uopšte”, rekao je Pavlović uoči večerašnjeg treninga BiH u Tirani, dodavši da je debijem zadovoljan, ali ”uvijek može bolje”.

O susretu sa Albancima ističe da će biti dobra provjera pred duel šestog kola kvalifikacija sa Grcima, koji će biti igran 9. juna u Zenici.

”Albanci nisu loša ekipa. Bit će dobar test za nas i moramo ga dobro obaviti”, naglasio je Pavlović.

O sinoćnjem remiju Belgije i Grčke (1:1) u Briselu, koji je BiH otvorio mogućnost i borbe za prvo mjesto u grupi ”H” i direktan plasman na Mundijal, Pavlović je mišljenja:

”Kvalitet imamo i da se borimo sa Belgijancima za prvo mjesto. Međutim, moramo ići utakmicu po utakmicu. Prvo moramo Grčku da dobijemo.”