Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ribery namjerava ostati u Bayernu

riberiy

Igrač njemačkog fudbalskog kluba Bayern Munchen Franck Ribery kazao je kako su ga u periodu 2008.-2009. godina tražili brojni veliki timovi, ali i da je razmišljao o transferu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ribery je za magazin ”Kicker” kazao kako je nakon dolaska u Bayern Munchen 2007. godine dobio brojne ponude za prelazak u drugi tim.

”U 2008. i 2009. željeli su me veliki klubovi kao što su Juventus, Milan, Barcelona, Real Madrid, Chelsea i Manchester United. Naravno da sam razmišljao o transferu”, priznao je Ribery.

Dodao je kako je u klubu ostao zahvaljujući predsjedniku Bayern Munchena Uliju Hoenessu i predsjedavajućem upravnog odbora Karl-Heinzu Rummeniggeu.

”Trebam zahvaliti Hoenessu i Rummeniggeu zato što sam ostao. Oni su razgovarali sa mnom. Već deset godina sam tu i sve sam ostvario. Stanje moje porodice je dobro i sretan sam”, rekao je Ribery.

Igrač koji ima ugovor sa klubom do 2018. godine rekao je kako će igrati sve dok mu zdravstveno stanje to bude dozvoljavalo.

”Ukoliko se ne ozlijedim još ću 2-3 godine igrati na visokom nivou. Bayern Munchen je moj posljednji klub, to sam uvijek govorio”, izjavio je 33-godišnji Ribery.

Dodao je kako namjerava ostati u klubu i nakon okončanja karijere kao igrača te da treba pitati upravu da li postoji mjesto za njega u klubu u budućnosti.

Podsjetio je na dobar odnos sa njemačkim klubom te kazao kako bi možda mogao u budućnosti biti trener mlade ekipe.

Francuz je tokom deset godina u Bundesligi za klub nastupio 221 put, postigao 73 pogotka i imao 112 asistencija.