Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Počinje okupljanje

Pet treninga Zmajeva do utakmice s Armencima

reprezentacija-bih-zmajevi334

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži kako bi počeli pripreme za prva dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine 23. marta protiv Armenije u Sarajevu te tri dana kasnije sa Grcima u Zenici

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži kako bi počeli pripreme za prva dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Okupljanje u hotelu “Bosnia&Austria” počet će od podne, a selektor Robert Prosinečki prvi trening zakazao je danas od 17 sati u Trening kampu FK Sarajevo na Butmiru. Za javnost trening će biti otvoren 15 minuta, kao i preostala četiri do utakmice s Armenijom.

Reprezentativci BiH oficijelni trening, odnosno posljednju provjeru forme pred susret s Armencima, imat će u petak od 20.30 sati na stadionu “Grbavica” na kojem će dan kasnije od 20.45 igrati meč prvog kola.

Od nedjelje popularni “zmajevi” sele u Zenicu, gdje će isti dan obaviti trening u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH). Oficijelni trening uoči duela s Grcima imat će na stadionu “Bilino polje” u ponedjeljak od 20 sati.

Utakmica drugog kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020 između BiH i Grčke igrat će se u Zenici u utorak, 26. marta, s početkom u 20.45 sati.

Prosinečki je za susrete s Armenijom i Grčkom pozvao 23 fudbalera. S prvobitnog spiska otpao je Stjepan Lončar (Rijeka), a umjesto njega pozvan je odbrambeni igrač holandskog Groningena Samir Memišević.

Kako su istakli krajem prošle sedmice iz stručnog štaba reprezentacije, lakše povrijeđen na pripreme trebao bi doći Elvis Sarić, fudbaler Suwona iz Južne Koreje, te će ljekarski tim odmah pregledati kako bi Prosinečki i saradnici znali da li će moći računati na ovog igrača sredine terena.

Za duele s Armencima i Grcima konkurisat će: Ibrahim Šehić (Erzurumspor), Kenan Pirić (Maribor), Vedran Kjosevski (Željezničar) – golmani; Sead Kolašinac (Arsenal), Toni Šunjić (Dinamo Moskva), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ervin Zukanović (Genoa), Eldar Ćivić (Sparta Prag), Darko Todorović (Red Bull Salzburg), Samir Memišević (Groningen) – odbrana; Miralem Pjanić (Juventus), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Muhamed Bešić (Middlesbrough), Gojko Cimirot (Standard Liege), Elvis Sarić (Suwon Bluewings), Rade Krunić (Empoli), Goran Zakarić (Partizan), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Edin Višća (Basaksehir), Deni Milošević (Konyaspor) – vezni red; Edin Džeko (Roma), Kenan Kodro (Athletic Bilbao), Elvir Koljić (Craiova) – napad.

Prosinečki je ranije rekao kako bi idealno bilo da BiH kvalifikacije počne sa šest osvojenih bodova čime bi otvorila put ka cilju – plasmanu na Evropsko prvenstvo 2020.

RASPORED UTAKMICA BIH

Grupa J kvalifikacija za EURO 2020.

23. marta
SARAJEVO: BiH-Armenija (20.45 sati)

26. marta
ZENICA: BiH-Grčka (20.45)

8. juna
TAMPERE: Finska-BiH (18)

11. juna
TORINO: Italija-BiH (20.45)

5. septembar
BiH-Lihtenštajn (20.45)

8. septembar
JEREVAN: Armenija-BiH (15)

12. oktobar
BiH-Finska (18)

15. oktobra
Grčka-BiH (20.45)

15. novembra
BiH-Italija (20.45)

18. novembar
VADUZ: Lihtenštajn-BiH (20.45)