selektor zmajeva

Petev najavljuje: Zreliji smo, u svakoj utakmici ići ćemo na pobjedu

petev fena

Među Zmajeve je pozvan i najbolji strijelac Premijer lige BiH Nemanja Bilbija

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev objavio je spisak igrača za predstojeće susrete u Ligi nacija.

Za razliku od prethodnih okupljanja u ekipu se vraća Miralem Pjanić, a Petev je ponovo pozvao također Harisa Duljevića i Muhameda Bešića. Među Zmajeve je pozvan i najbolji strijelac Premijer lige BiH Nemanja Bilbija.

Tu su i dvojica igrača iz Premijer lige, obojica iz redova prvaka Zrinjskog, Hrvoje Barišić i najbolji strijelac Nemanja Bilbija.

– Uvijek sam pokušavao da izaberem najjače igrače koje trenutno imamo. Malo je proširen spisak jer igramo četiri utakmice, termin je malo nezgodan zbog kraja prvenstva. Igrači su iscrpljeni, ali reprezentacija je iznad svega i moramo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat – rekao je Petev.

Vjeruje da je ekipa zrelija i nada se dobrom rezultatu u Ligi nacija.

– Godinu i po smo zajedno, moramo biti mentalno zreli. Puno smo analizirali, imamo dobre igrače i nadam se da će dati svoj maksimum. Siguran sam da ćemo ovaj put da budemo bolji, zreliji, pametniji i da ostvarimo dobar rezultat. Mogu obećati da ćemo dati sve od sebe i u svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu – dodao je.

Osvrnuo se na protekle neuspješne kvalifikacije, naglašavajući da je rezultat izostao, ali da je napravljeno i pozitivnih stvari.

– No dobre stvari se pamte dva dana, a one loše uvijek. Pred nama je Liga nacaija i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat.

Pripreme počinju 30. maja u Zenici.

Reprezentacija BiH prvi susret u Ligi nacija igra 4. juna u Helsinkiju protiv Finske. Tri dana kasnije ugostit će selekciju Rumunije, dok 11. juna igraju u Podgorici protiv Crne Gore. Posljednji meč u ovom ciklusu bit će odigran 14. juna u Zenici protiv Finske.