Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Selektor Zmajeva

Petev: Pozvao sam puno igrača, ali neki su otpali zbog vakcine

ivaylo petev AA (1)

Ovo je prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti, ali naglašavam da nam je rezultat važan

Okupljanjem pozvanih kandidata za “A” nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici danas su počele kratke trodnevne pripreme pred odlazak u Sjedinjene Američke Države (SAD), gdje će 18. decembra u Los Angelesu odigrati prijateljski susret sa reprezentacijom domaćina, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabranici selektora Ivayla Peteva, njih 19 pozvanih, u Zenici će boraviti tri dana, nakon čega u ponedjeljak imaju let za Ameriku, a nakon pet dana prilagodbe novoj vremenskoj zoni u Los Angelesu od lokalnih 17.15 sati odmjeriti će snage sa reprezentacijom SAD-a.

Selektor Petev danas je obrazložio način izbora igrača nacionalnog tima koji je za ovaj susret, osim opredjeljenja većinom na igrače iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, bio uslovljen i obaveznom protivpandemijskom vakcinacijom svih članova sportske ekspedicije.

Već ranije selektor je istakao da bi “sigurno još neki igrači dobili pozive, međutim problem je predstavljalo to što nisu vakcinisani”, što je zaista realnost u međunarodnim sportskim relacijama, ali u našem slučaju može biti i jako opravdanje pred utakmicu značajno podmlađenog nacionalnog tima, koji nikada nije igrao zajedno.

„Imaćemo ovdje tri treninga, pozvao sam većinu igrača iz Premijer ligi BiH gdje ima dosta zanimljivih mladih igrača, tako da bi bio sretan da se većina njih nametnu i da produže u budućnosti sa ekipom. Pozvao sam puno igrača, ali su neki otpali zbog vakcine i ovo što imamo ovdje nadam se da ćemo se dobro pripremiti i odigrati dobru utakmicu. Opredijelio sam se za mlade igrače. Pozvao sam mlađeg igrača u napadu jer očekujemo brzu i borbenu utakmicu. Ovo je prijateljska utakmica, priliku će svi dobiti, ali naglašavam da nam je rezultat važan i da vidimo koliko ovi igrači mogu i da produžimo dalje”, kazao je Petev.