Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon pobjede Zmajeva

Petev se osjećao loše, Musa izašao pred novinare: Otpali su nam mnogi igrači

slaven musa ss

Prije utakmice sam rekao, a vjerovatno to znate, da imamo 16-17 igrača. Upala je viroza među nas

Nogometna reprezentacija BiH pobijedila je Luksemburg sa 1:0, a nakon utakmice na pres-konferenciji nije se pojavio selektor Ivaylo Petev, koji se osjećao loše.

Potvrdio je to njegov pomoćnik Slaven Musa koji je govorio na pres-konfrenciji.

– Prije utakmice sam rekao, a vjerovatno to znate, da imamo 16-17 igrača. Upala je viroza među nas. Jučer smo planirali da igraju drugi igrači. Kovačević i Cimirot su poslije prve utakmice otpali, Prcić i Pjanić su povrijeđeni. Trebali su igrati Rahmanović, Krunić i Hadžiahmetović, sva trojica su jutros otpala, a golman Kovačević nakon ručka. Svi su negativni na testu, ne znam šta je u pitanju, vjerovatno je neka viroza. Vezni red je prvi put u životu skupa igrao i ne znam da li će ikad više igrati zajedno. Dva standardna vezna reda nismo imali, rekao je Musa, te dodao:

– Nisamo ni očekivali da će to biti lijepa utakmica. Bilo je teško. Ali napravili smo nekoliko šansi u prvom poluvremenu, pogrešakama protivnika ili našom kvalitetom, ali uspjeli smo pobijediti. Na kraju smo ulaskom našeg stopera, koji se ubacio u 16 metara, uspjeli postići pogodak. Imali smo i malo sreće, “fliper” je bio. Nismo ni mi zadovoljni kako je to izgledalo. Može to biti puno bolje. Svi igrači su bili pod vrhunskim pritiskom. Svi igraju u Evropi i imaju pritisak u reprezentaciji. Neću optužiti vas novinare, ali ima i do vas. Napravite pritisak kao da su to utakmice za život i smrt, rekao je Musa.

Vjeruje da će, kada se kompletira tim, bolje igrati i postizati bolje rezultate u UEFA Ligi nacija

– Cilj u Ligi nacija je da budemo prvi. Protiv Finske smo odigrali lošu utakmicu u Zenici, golove smo primili vlastitim greškama i izgubili. Ali, pokazali smo u Finskoj da možemo igrati s njima i da ih možemo pobijediti.

Rumuni su u rangu s nama. Crnu Goru smo gledali sinoć protiv Grčke. Mislim da smo dobili, da se ne ujedem za jezik, možda i najbolju grupu – smatra Musa.