Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petković: BiH može pobijediti svakoga

Vladimir Petkovic123

Na stadionu u Cirihu izuzetno je pozitivna atmosfera među sportskim prijateljima. Na okupu su nekadašnji saigrači “ljuti” protivnici s terena i prijatelji, Vladimir Petković, Jasmin Baković, Meša Baždarević i Senad Lulić.

Sarajlija Vladimir Petković je selektor Švicarske, na drugoj strani su njegovi prijatelji Mehmed Baždarević, Senad Lulić, igrač kojeg je Petković trenirao u tri kluba, i generalni sekretar NFSBiH Jasmin Baković.

Jedni druge hvale i šale se na račun onih drugih, ali emocije su u drugom planu, jer i jednim i drugima je važno da ostvare pobjede da se dokažu i pokažu.

– Bit će lijep ambijent, možda će nam biti kao da smo u gostima, jer će biti dosta Bosanaca koji će navijati. Bosna ima odličnu ekipu, koja kada je u formi i kada imaju pravi dan, mogu pobjediti svakoga – hvali zemljake Petković.

Očekivanja Petkovića su velika, ali u njegovom timu neće nastupiti nekoliko standardnih igrača. S druge strane, Baždarević se nije opredijelio za prvih jedanaest, što bi moglo značiti da će neki s manjim brojem nastupa možda dobiti priliku.