Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ima još nade

Pjanić: Ja nisam rekao da nismo zaslužili ići na Euro

pjanic slavlje (1)

Protekla godina ipak nije bila uspješna za Pjanića kada je reprezentacija BiH u pitanju, koja se nije uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo kroz kvalifkacije, što je rezultiralo i promjenom selektora

Decembar je mjesec u kojem najbolji nogometaši i sportisti dobijaju zaslužena priznanja za sve što su radili tokom minule godine i karijere, a već godinama među laureatima nalazi se i bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Naš veznjak je prvo početkom mjeseca izabran u idealnoj postavi Serije A, dok mu je nedavno u Dubaiju na ceremoniji Globe Soccer Award uručeno posebno priznanje za sve što je uradio u dosadašnjem dijelu svoje bogate karijere.

Nakon kratkog odmora u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Pjanić se vratio u Torino i priključio treninzima Juventusa.

Protekla godina ipak nije bila uspješna za Pjanića kada je reprezentacija BiH u pitanju, koja se nije uspjela plasirati na Evropsko prvenstvo kroz kvalifkacije, što je rezultiralo i promjenom selektora.

“Nikad nije dobra stvar mjenjanje selektora. To znači da reprezentacije nije igrala kako treba u kvalifikacijama. Također, to znači da ne možemo biti zadovoljni s time što smo radili. Došao je novi selektor i nadam se da ćemo puno više pokazati. Imamo vrlo dobre šanse jer igramo dvije utakmice kući, ali nam neće biti lako. Ipak, nadam se da ćemo otići na Euro”, kazao je Pjanić u razgovoru za Klix.

U bh. javnosti je posebno odjeknula Miralemova izjava nakon posljednjih utakmice kada je rekao da Bosna i Hercegovina nije ni zaslužila plasman na Evropsko prvenstvo.

“To je tačno. Nismo bili zaslužili. Međutim, ja nisam rekao da nismo zaslužili ići na Euro, već da nismo zaslužili biti među dvije najbolje ekipe u kvalifikacijama. To se i vidjelo. Nadamo se da ćemo u baražu to popraviti i otići na prvenstvo. Sve je do nas. Vjerujem u ekipu i nadam se da ćemo proći”, kazao je Pjanić.