Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjanić tri puta skuplji od cijele reprezentacije Kipra

Zmajevi

Demetris Christofi je najskuplji reprezentativac Kipra prema portalu transfermarkd.de.

[yuzo_related]

Njegova vrijednost iznosi 900.000 eura što je jako malo u odnosu na najveće bh. zvijezde Pjanića, Džeku ili Begovića…

Reprezentacija Kipra prema Transferamrktu vrijedi 8.300.000 miliona eura, a pojedinačno od te vrste su skuplji bh. nogometaši Miralem Pjanić (26 mil. eura), Edin Džeko (20 mil. eura), Senad Lulić (14. mil. eura) i Asmir Begović (12 mil. eura). Reprezentacija BiH puno je vrijednija i ima ukupnu tržišnu vrijednost od 120.250.000 eura. Sead Kolašinac kod BiH vrijedi 7 miliona eura i prvi je s liste igrača koji manje vrijedi od cijelog Kipra.

Demetris Christofi, najskuplji kiparski nogometaš, kruh zarađuje u Omoniji iz Nikozije, drugi najskuplji nogometaš Kipra Georgios Efrem igra za APOEL s Nikozije i vrijedi 800.000 eura. U tom “razredu” vrijednosti nalaze se bh. nogometaši koji vrijede miliion eura Mensur Mujidža ili Anel Hadžić, dok rezervni golman Ibrahim Šehić vrijedi 800.000 eura.

Kipar ima samo dva intarnacionalca, a jedan od njih dvojice je član Juventusove mlade ekipe Grigoris Kastanos, koji vrijedi svega 100.000 eura.

BiH u svojim redovima ima 27 internacionalaca, od kojih nekoliko njih igra u velikim eurpskim klubovima i upravo je to argument za tako veliku razilku u vrijednosti nogometaša.