Reprezentacija

Nakon remija s Francuzima

Pjanić: Zasluženo smo osvojili bod protiv svjetskih prvaka

02/09/2021
Foto: NSBiH

Odigrali smo veoma dobru utakmicu i treba čestitati svim igračima na urađenom

Nakon odlične igre protiv svjetskih prvaka, selekcije Francuske i remija (1:1), reprezentativci Bosne i Hercegovine nisu krili zadovoljstvo postignutim rezultatom.

„Odigrali smo veoma dobru utakmicu i treba čestitati svim igračima na urađenom. Taktički smo bili na visini zadatka i stvorili smo nekoliko prilika. Zasluženo smo osvojili bod protiv svjetskih prvaka. Trebamo nastaviti u ovom ritmu. Slijedi važna utakmica protiv Kazahstana gdje moramo osvojiti tri boda“, rekao je Miralem Pjanić.

Siniša Saničanin kazao je da se i u prvoj utakmici vidjelo da možemo da se nosimo sa Francuzima.

„Odigrali smo stvarno jedan kvalitetan i čvrst meč. Bili smo dosciplinovani i borili smo se. Njihov crveni karton nam je malo olakšao posao, ali i do tada smo bili u egalu. Možemo biti zadovoljni bodom iako smo imali neke situacije da napravimo i više. Međutim, ovo je odličan rezultat“, istakao je Saničanin.

Gojko Cimirot smatra da su igrači ostavili srce na terenu i zasluženo osvojili bod.

„Nagrađeni smo za trud. Lakše je bilo nakon crvenog kartona, a i do tad smo igrali veoma kvalitetno. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim igrama i da ćemo napraviti velike stvari“, riječi su Cimirota.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.