Dani otvorenih vrata

Od danas vakcinacija bez najave u Posavskom kantonu

sinopharm-vakcina

Projekt će se provoditi u svim domovima zdravlja svakim radnim danom u periodu od 2. septembra do isteka zaliha vakcina

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike Posavskog kantona najavilo je da je u saradnji sa kantonalnim Zavodom za javno zdravstvo i domovima zdravlja na području tog kantona pokrenut projekt “Dani otvorenih vrata za vakcinaciju protiv covida-19”.

Navedeni projekt se provodi s ciljem motiviranja građana Posavskog kantona za vakcinisanje protiv covida-19 kako bi se postigla što veća procijepljenosti te ublažile posljedice četvrtog vala pandemije.

Projekt će se provoditi u svim domovima zdravlja svakim radnim danom u periodu od 2. septembra do isteka zaliha vakcina.

Dani otvorenih vrata za vakcinisanje protiv covida-19 podrazumijevaju da se građani Posavskog kantona i osobe koje imaju stalni radni odnos na području tog kantona mogu bez prethodne najave i bez prethodne prijave vakcinisati prvom dozom proizvođača: AstraZeneca, Sinopharm i BioNTech/Pfizer te ostalim vakcinama (ako su dostupne), ističu iz Vlade Posavskog kantona.

Građani koji su primili prvu dozu proizvođača AstraZeneca izvan Posavskog kantona mogu u sklopu ovog projekta biti vakcinisani s drugom dozom cjepiva AstraZeneca, napominju iz Vlade.