Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Po čemu sve pamtimo meč BiH i Bugarske od prije deset godina? (VIDEO)

131693

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u Razgradu će u petak odigrati prijateljski meč protiv selekcije Bugarske. Bit će to ujedno drugi duel dviju reprezentacija, a prvi je igran prije skoro deceniju. Zmajevi su na Bilinom polju 20. augusta 2008. dočekali Bugare i upisali poraz rezultatom 2:1.

Dvostruki strijelac za Bugarsku bio je Dimitar Berbatov. Počasni pogodak bh. tima bio je djelo Senijada Ibričića. Meč iz Zenice od prije deset godina važan je iz nekoliko razloga. Prije svega, vrijedno spomena je da se te večeri od dresa reprezentacije zvanično oprostio Nermin Šabić. Dugogodišnji reprezentativac odigrao je osam minuta i mjesto prepustio Branislavu Kruniću.

Bio je to ujedno selektorski debi Miroslava Ćire Blaževića na klupi reprezentacije i debi Miralema Pjanića u najdražem dresu. Također, te je večeri posljednji put za reprezentaciju igrao Branimir Bajić.

Utakmicu su započeli Brašnić, Berberović, Spahić, Bajić, Šabić, Damjanović, Muslimović, Misimović, Pjanić, Ibričić i Nadarević. U nastavku su ušli Ibišević, Božić i Husejinović.