Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pobjeda za kraj katastrofalnih kvalifikacija

dzeko reprezentacija repka zmajevi
Foto: Anadolija

90’ KRAJ UTAKMICE BiH je u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. savaldala Estoniju sa 2:1 golovima Izeta Hajrovića u 48. i 84. minutu. Gol za Estonce postigao je Antonov u 75. minuti. Ponovo je naša igra, kao i tokom cijelih kvalifikacija odisala bezidejnošću i vema nesigurnoj i nedorasloj odbrani.

U okviru grupe “H”, plasman na Mundijal 2018. je izborila Belgija, dok će Grčka igrati u baražu.

84’ GOOOOOOOOL Hajrović ponovo dovodi BiH u vodstvo nakon sjajne asistencije Džeke.

81’ Luts sjajno šutira iz slobodnog udarca ali Begović krajnjim naporima brani.

78’ Džeko zamalo da dovede BiH ponovo u vodstvo. Loptu je teško zahvatio glavom, te nije bilo veće prijetnje po gol Estonije.

75’ GOL Estonija dolazi do izjednaćenja sjajnim golom Antonova.

73’ Iz igre izlazi Kodro, ulazi Duljević

71’ Nova velika prilika za BiH. Džeko je proigrao Kodru koji je snažno šutirao iskosa sa desetak metara, ali golman Estonaca je odbranio. Odbitak je pokušao pokupiti Medunjanin, ali njegov šut ide daleko od gola.

65’ Iz igre izlazi Ibišević, a umjesto njega ulazi Edin Džeko. Po svemu sudeći ovo je bila posljednja utakmica Vedada u dresu reprezentacije.

59’ Klavan odlično šutira glavnom nakon ubacivanja iz kornera, ali lopta srećom prolazi tik pored desne stative.

58’ Slobodan udarac za Estonce sa nekih 25 metara od Begovićevog gola. Luts šutira ali lopta se odbija od Cimirota u korner.

51‘ Žuti karton za Ibiševića zbog prekršaja s leđa

47’ GOOOOOOOOOL Hajrović dovodi u vodstvo našu reprezentaciju nakon dobrog ispucavanja Begovića i katastrofalne reakcije odbrane Estonaca.

46’ Počinje drugo poluvrijeme. Baždarević napravio je prvu izmjenu. Umjesto Kolašinca u igri je Đumić.

45’ KRAJ PRVOG POLUVREMENA U prvih 45 minuta tim kojeg je na teren izveo Mehmed Baždarević nije pokazao apsolutno ništa. Osim proigravanja Medunjanina za Ibiševića koji nije uspio realizovati stopostotnu šansu, u našoj igri ništa nije vrijedno spomena. Mateo Sušić potpuno bezopasan po desnom boku, kao i spor protok lopte od odbrane prema sredini, je pokazatelj kako u igri reprezentacije je potreban dubok rez. Ne samo u drugom poluvremenu, nego i u njenoj budućnosti. Jer, očito, izgubili smo svoju prepoznatljivu igru, ubojitost, šmek u sredini, ali i ono što je najbolnije, borbenost.

44’ Luts šutira oštro iskosa, ali Begović bez problema brani.

41’ Dobar prodor Hajrovića po desnoj strani. Odbrana Estonaca u zadnjem trenutku interveniše. Pritisak naše reprezentacije u ovim trenucima.

38‘ Sada Estonci propuštaju veliku šansu. Zenjov je promašio gol sa nekih sedam metara nakon što mu je loptu s lijeve stane ubacio Anier.Katastrofalna reakcija nape odbrane.

37’ Velika šansa za BiH. Medunjanin je sjajno uposlio Ibiševića koji se našao sam pred golom, ali njegov šut brani Aksalu. Kolosalna šansa za kapitena Zmajeva u večerašnjoj utakmici.

36’ Novi korner za Estonce. Centaršut Antonova lagano hvata Begović koji nema kome izbaciti loptu u polje napada. Očajna igra reprezentacije BiH.

30’ Zukanović šalje loptu prema Kruniću, ali igrač Empolija nije je uspio dohvatiti. Bila bi to dobra prilika za postizanje gola.

27’ Prva akcija naše reprezentacije. Sušić je probio s desne strane i centrirao, ali je loptu bez problema pokupio golman Estonaca

20‘ U dosadašnjem toku utakmice nijedan tim nije pokazao želju za nadigravanjem. Do sada nije zabilježena niti jedna prilika. Igra se odvija uglavnom na sredini terena.

13’ Utakmica nakratko prekinuta zbog bakljade bh. navijača

11’ Nakon dva pokušaja naše reprezentacije koja su završena ofsajd pozicijama, Estonci su imali prvi korner. Srećom, naša odbrana je dobro reagovala i nije bilo opasnosti po Begovićev gol.

3’ Početak utakmice u znaku je naše reprezentcije koja kontroliše igru

1’ Prva s centra kreće BiH. Kapiten je Vedad Ibišević. Sretno Zmajevi


Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Tallinu protiv selekcije Estonije završava kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Susret neće imati rezultatni značaj jer su obe ekipe ostale bez šansi da se kvalifikuju za baraž.

Selektor bh. reprezentacije Mahmed Baždarević nakon sinoćnjeg treniga u Tallinu izjavio da od svojih igrača očekuje da pruže maksimum, te odabrao prvih 11 za večerašnji susret.

Iznenađujuće, u prvih 11 nema Edina Džeke, a u napadu će biti Ibišević i Kodro.

BiH: Begović, Cocalić, Sušić, Kolašinac, Cimirot, Ibišević, Medunjanin, Krunić, Zukanović, Kodro i Hajrović.

Estonija: Aksalu, Pikk, Kait, Antonov, Anier, Zenjov, Luts, Klavan, Mets Baranov i Teniste